ΠελοπόννησοςΤουρισμός

Η ατελείωτη παραλία στην Πελοπόννησο που θεωρείται από τις ωραιότερες της Μεσογείου!

Ένας θαυμάσιος παραθαλάσσιος προορισμός της Λακωνικής Μάνης, μόλις 2 χλμ. νότια του Γυθείου, είναι το Μαυροβούνι με την τεράστια αμμουδερή παραλία του (μήκους 5χλμ. περίπου), με χοντρή άμμο, διαυγή και πεντακάθαρα νερά.

Το Μαυροβούνι, είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου, με γραφικά παραδοσιακά κτίσματα. Στην πλατεία του χωριού θα βρείτε προσιτά σε τιμές ταβερνάκια όπου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας με θέα τους απρόσιτους και επιβλητικούς πύργους. Τα στενά δρομάκια που ξεκινούν από την πλατεία, σας οδηγούν στο ναό και στα υψηλότερα σημεία του χωριού.

Στην παραλιακή οδό του Μαυροβουνίου θα συναντήσετε πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, εστιατόρια, ψαροταβέρνες και καφέ-μπαρ που προσφέρουν γευστικούς μεζέδες και φρέσκα θαλασσινά. Το καλοκαίρι, αν αναζητάτε τη δροσιά του βουνού, μπορείτε να κάνετε μια κοντινή μέχρι τα χωριά Λεμονιά, Άρνα (πανέμορφη η πλατεία με τον πλάτανο και τις ψησταριές) και Σπαρτιά για να πάρετε μια γεύση από Ταΰγετο.

Η παραλία Μαυροβούνι αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο και είναι ιδανική για κάθε ηλικία. Κατά μήκος της ατελείωτης παραλίας υπάρχουν οργανωμένα σημεία με ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ σε κάποια άλλα σημεία μπορείτε να απολαύσετε τη φύση και την ανεμπόδιστη θέα. Βραβευμένη, κάθε χρόνο, με 2 γαλάζιες σημαίες, θεωρείται μια από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου ενώ οι «άγριοι» μεσημεριανοί άνεμοι του Λακωνικού κόλπου είναι ιδανικοί για τους λάτρεις του wind-surfing. Εκεί αλλά και στις γύρω παραλίες, κάθε καλοκαίρι οι χελώνες καρέτα-καρέτα δημιουργούν περίπου 200 φωλιές.

Το παραλιακό Μαυροβούνι αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για να ανακαλύψετε την άγρια ομορφιά και τα γραφικά αξιοθέατα της Λακωνικής Μάνης.

Τις εμπειρίες του από την καλοκαιρινή του εξόρμησή στην ευρύτερη περιοχή του Γυθείου, μεταφέρει μέσω του παρακάτω βίντεο ο Γιώργος Τρικαλιώτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button