Τοπικά Νέα

Η βίλα Ypsilon στη Φοινικούντα υποψήφια ως η εντυπωσιακότερη κατοικία παγκοσμίως

Η βίλα «Ypsilon» στη Φοινικούντα αποτελεί ένα αριστούργημα της ελληνικής αρχιτεκτονικής και είναι υποψήφια στο διαγωνισμό «Building of the Year» του περιοδικού Archdaily, διεκδικώντας το βραβείο στην κατηγορία των κατοικιών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στα πέντε υποψήφια κτίσματα από τις αρχικά 3.000 διεθνείς συμμετοχές.

Η βίλα προσφέρει την δυνατότητα στους ενοίκους της να απολαμβάνουν το βουνό αλλά και την θέα της θάλασσας. Το 150 τετραγωνικών μέτρων οίκημα φιλοτεχνήθηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία LASSA.

Οι προσόψεις της πολυτελούς βίλας έχουν κλίση προς τα μέσα για να δώσουν στις τρεις αυλές το πλεονέκτημα της σκιάς ενώ η μία από αυτές διαθέτει και πισίνα στο σχήμα του ματιού. Η δεύτερη μπορεί να λειτουργήσει ως καθιστικό και το έδαφος της τρίτης έχει επενδυθεί με χαλίκι.

Οι αρχιτέκτονες έχουν προνοήσει ώστε η κάθε αυλή να προσφέρει χαλάρωση στον ένοικο ανάλογα με την φάση ή την ώρα της ημέρας.

Συγκεκριμένα η δυτική αυλή, που διαθέτει και την πισίνα, έχει σχεδιαστεί για το πρωί και το μεσημέρι ενώ η ανατολική μόνο για τις μεσημεριανές ώρες. Η νότια που έχει επενδυθεί με χαλάκι προτείνεται από τους κατασκευαστές για χρήση από το αργά το απόγευμα και μετά.

Η μινιμαλιστική βίλα περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια και τρία μπάνια αλλά καθιστικά. Για μία αναλυτικότερη περιήγηση…

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button