Αθλητικά

Η Γιαπωνέζα κολυμβήτρια που νίκησε τη λευχαιμία και επιστρέφει στους αγώνες

Έτοιμη να επιστρέψει στη δράση, στις 29 Αυγούστου, είναι η Ρικάκο Ικέε, η οποία βγήκε νικήτρια στη μάχη με τη λευχαιμία.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Ρίο, σε ηλικία 16 ετών ήταν φιναλίστ στα 100μ. πεταλούδα. Τρία χρόνια μετά, τον Φεβρουάριο του 2019, η κορυφαία κολυμβήτρια της Ιαπωνίας διαγνώστηκε με λευχαιμία και έδωσε τη δυσκολότερη και σημαντικότερη, φυσικά, μάχη της ζωής της.

Από αυτή τη μάχη, η οποία διήρκεσε δέκα μήνες μέσα σε ένα νοσοκομείο, η Ικέε βγήκε νικήτρια παίρνοντας εξιτήριο τον περασμένο Δεκέμβριο και τώρα, νωρίτερα από ό,τι θα περίμενε κανείς, είναι έτοιμη να νικήσει και στις πισίνες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Ιαπωνίας, η 20χρονη κολυμβήτρια θα λάβει μέρος σε μίτινγκ που θα γίνει στο Τόκιο στις 29 Αυγούστου, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι είναι και πάλι έτοιμη για να συνεχίσει την καριέρα της, η οποία άρχισε πολύ ωραία -κατακτώντας πέντε παγκόσμιους τίτλους ως νεανίδα- και μπορεί να συνεχιστεί ακόμη καλύτερα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button