Ελλάδα

Η ΔΕΗ «τράβηξε την πρίζα» στην Χαλυβουργική

Έκλεισε ο διακόπτης ένα λεπτό πριν τα μεσάνυχτα της 17ης Δεκεμβρίου στην ιστορική βιομηχανία Χαλυβουργική, λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ύψους 31,4 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, ο επιτηρητής του διαχειριστή του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ, βρέθηκε στην Ελευσίνα στις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργικής όπου και προχώρησε στη διαδικασία που επιφέρει η επανενεργοποίηση από τη ΔΕΗ, των συνεπειών της άρσης εκπροσώπησης της βιομηχανίας.

Τα δεδομένα αυτά αφορούν το αίτημα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού που έχει φτάσει ήδη στον Διαχειριστή, σύμφωνα με το οποίο η επιχείρηση από τη Δευτέρα δεν αναγνωρίζει οποιαδήποτε νέα χρέωση από τη Χαλυβουργική, με αποτέλεσμα λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο ΑΔΜΗΕ να προχωρήσει στη διακοπή παροχής ρεύματος στο εργοστάσιο.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά το «ναυάγιο» της τελευταίας ευκαιρίας για την εξεύρεση λύσης, ώστε η Χαλυβουργική να συνεχίσει να προμηθεύεται ρεύμα από τη ΔΕΗ.

Έτσι, σήμερα εξέπνευσε η νέα προθεσμία που είχε δώσει η ΔΕΗ, «παγώνοντας» στο μεταβατικό διάστημα τις συνέπειες της άρσης εκπροσώπησης της βιομηχανίας.

Χθες πάντως δημιουργήθηκε προς στιγμήν σύγχυση καθώς κυκλοφόρησαν κάποιες πληροφορίες που ήθελαν τη Χαλυβουργική ακόμη και μετά την ενεργοποίηση των συνεπειών της άρσης εκπροσώπησης από τη ΔΕΗ (έτσι αποκαλείται η διαδικασία μέσω της οποίας ένας προμηθευτής ηλεκτρισμού σταματά να προμηθεύει ρεύμα έναν πελάτη του λόγω χρεών) να τροφοδοτηθεί με ρεύμα απευθείας από το σύστημα.

Ωστόσο όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές, για να συμβεί αυτό χρειάζεται να κινηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες, να υποβληθεί αίτηση και να κατατεθεί εγγύηση από τον ενδιαφερόμενο, κάτι που δε συνέβη από την πλευρά της Χαλυβουργικής, η οποία εν τέλει αφέθηκε από το μέτοχό της να οδηγηθεί σε κλείσιμο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button