Πελοπόννησος

Η ενεργειακή μετάβαση των Δήμων, στη διημερίδα του Δικτύου Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ

Η στήριξη της ενεργειακής μετάβασης και της προώθησης των «Δικτύων Δήμων που Αποκτούν Γνώση» είναι το αντικείμενο της 4ης Εθνικής Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Έργου PATH2LC, που διοργανώνει σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου, και αύριο, Παρασκευή 27 Μαΐου, το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ».

Στη διαδικτυακή συνάντηση θα μιλήσει ο Επίκουρος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Δρ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος θα αναφερθεί στο φαινόμενο της Ενεργειακής Φτώχειας, στο έργο POWERPOOR και στην ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζουμε σήμερα, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Οικονομικής και Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου Χάλκης, Βασίλειος Ρουσσάκης, ο οποίος θα μιλήσει για την Ενεργειακή Κοινότητα της Χάλκης «ChalkiON».

Παράλληλα, ο Γενικός Διευθυντής του Δικτύου, Ιωάννης Γεώργιζας, θα παρουσιάσει την εφαρμογή του Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού (Virtual Net Metering) στο Δήμο Οιχαλίας, του νομού Μεσσηνίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι, από την Πελοπόννησο συμμετέχουν ο Δήμος Κορινθίων, ο Δήμος Μεσσήνης, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και ο Δήμος Οιχαλίας.

Κατά τη διάρκεια της 4ης Εθνικής Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Έργου PATH2LC, θα παρουσιαστεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση των Δήμων που συμμετέχουν στο έργο, καθώς και η μεθοδολογία ανάπτυξης ενός «χάρτη πορείας» (roadmap).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button