Δήμος Καλαμάτας

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Ι. Μ. Μεσσηνίας

Στον πανηγυρίζοντα  Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην πόλη της Μεσσήνης μετέβη την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και προέστη της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιωμένος από τους εφημερίους της πόλης της Μεσσήνης και τον διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο.

Το παρόν έδωσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μίλτος Χρυσομάλλης,  ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ.  Γεώργιος Αθανασόπουλος και η πλειονότητα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ.  Ευστάθιος Αναστασόπουλος και η Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αντωνία Μπούζα.

Κατά την σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε αναφορικά με το πρόσωπο του τιμωμένου Αγίου και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.  Κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου,  ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτη Φίλιππος Χαμαργιάς μετέβη στην πόλη της Κορώνης και προέστη της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Γκουγκούνη, Αρχιερατικό Επίτροπο Πύλου και τους εφημερίους της Κορώνης Πρωτ. Παναγιώτη Τσιριγώτη και Ηλία Αργυρόπουλο. Στον εκεί εορτασμό παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας,  ο τ. Δήμαρχος και νυν Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ο εκπρόσωπος της Μειοψηφίας του Δήμου κ. Δημήτριος Βρεττάκος και ο Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος και άμεσος συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας κ. Δημήτριος Μανιατάκης.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τηρουμένων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας,  εξήλθε η Ιερά Εικόνα του Αγίου Δημητρίου έως του περιβόλου του Ναού και αναπέμφθηκε η καθιερωμένη δέηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button