Κόσμος

Η επιθυμία του όταν πεθάνει έγινε πραγματικότητα: Τον έθαψαν μέσα στο αυτοκίνητο του με τα χέρια στο τιμόνι

Ο παραδοσιακός ηγέτης της Νότιας Αφρικής ο φύλαρχος Τσεκέντ Πίτσο πέθανε στα 72 του χρόνια από φυσικά αίτια. Ο Τσεκέντ που περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητας του μέσα στο αυτοκίνητο του όπου όργωνε τη χώρα και έβγαζε λόγους περί ενότητας, είχε πει στα παιδιά του πως όταν πεθάνει, να τον θάψουν μέσα στην αγαπημένη του Μερσέντες Μπένζ.


Και τα παιδιά του έκαναν την επιθυμία του πατέρα τους, πράξη. Κάτοικοι των γύρω χωριών συγκεντρώθηκαν και έσκαψαν έναν βαθύ και μεγάλο τάφο. Εκεί με τη βοήθεια ενός γερανού τοποθετήθηκε το αυτοκίνητο του ηγέτη του «ενωμένου δημοκρατικού κινήματος». Μέσα ήταν ο ίδιος με τα χέρια του να βρίσκονται σφιχτά γύρω από το τιμόνι.


Το αυτοκίνητο του ήταν η αγαπημένη του Μερσεντές «Ε500» που την είχε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Η κόρη του Σεφορα δήλωσε: «Ο πατέρας μου ήταν κάποτε πλούσιος επιχειρηματίας και είχε ένα στόλο αυτοκινήτων της Μερσεντές, αλλά προς το τέλος τα πούλησε όλα και κράτησε μόνο την αγαπημένη του με την οποία ήθελε να θαφτεί μαζί όταν πεθάνει»
Η κηδεία έγινε στο χωριό του Τσεκέντ το χωριό Χοζάνα που βρίσκεται στο Ανατολικό Ακρωτήρι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button