Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

“Η επιστροφή του Οδυσσέα” στον Δήμο Πύλου Νέστορος

Ο Δήμος Πύλου Νέστορος, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και ο σύλλογος “Η Επιστροφή του Οδυσσέα” συνδιοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέμα την Επιστροφή του Οδυσσέα στον Δήμο Πύλου Νέστορος την Τρίτη 23-10-2018.

Σύμφωνα με δημοσιευμένη μελέτη ομάδας Ελλήνων επιστημόνων που ανακοινώθηκε στην ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών Τ. 92 Α’. συνεδρία της 19ης Οκτωβρίου 2017 προσδιορίστηκαν αστρονομικές χρονολογήσεις του τέλους του Τρωικού πολέμου και της επιστροφής του Οδυσσέα.

Από την ανακοίνωση αυτή προκύπτουν ότι:

Η επίσκεψη του Τηλέμαχου στην Πύλο έγινε στις αρχές του 3ου Δεκαημέρου του Οκτωβρίου του 1207 π.Χ.

Οι συνδιοργανωτές θέλοντας να συμβάλλουν στην πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων καθώς και των επισκεπτών στην Ελληνική προϊστορία, συνδεδεμένη με τα ευρήματα των ανασκαφών της περιοχής της Αρχαίας Πύλου, προβάλλοντας τον Μυκηναϊκό Πολιτισμό, τα μνημεία μας και τεκμηριώνοντας ότι η ελληνική μυθολογία και τα ομηρικά έπη ξεπερνούν το μύθο και αποτελούν μέρος της Ελληνικής Ιστορίας, θα υλοποιήσουν πολιτιστικά δρώμενα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Οι συνδιοργανωτές

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης

Ακολουθούν η πρόσκληση του Δήμου Πύλου – Νέστορος καθώς και το αναλυτικο πρόγραμμα:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button