Τεχνολογία

Η εφαρμογή του Gmail θα μπορεί σύντομα να πραγματοποιήσει κλήσεις ήχου και εικόνας

Το Gmail αποτελεί για εκατομμύρια χρήστες τη βασική πλατφόρμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και η Google θέλει να το ενισχύσει ακόμη περισσότερο.

Όπως σημειώνουν ΜΜΕ του εξωτερικού με επιβεβαιωμένα καλές πηγές στην εταιρεία, σύντομα θα υπάρξει μια ενημέρωση για το Gmail που θα επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν μέσα από την ίδια την πλατφόρμα κλήσεις εικόνας και ήχου. Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται μέσω του Google Met, το οποίο ενσωματώνεται πλέον στην άλλη εφαρμογή και θα προσφέρονται μια σειρά από ευκολίες.

Για παράδειγμα, σε μια ομαδική επικοινωνία με πολλούς παραλήπτες ενός mail, θα μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε άμεσα κλήση με κάμερα ή χωρίς σε έναν ή περισσότερους από αυτούς. Θα μπορείτε άμεσα να οργανώνετε κλήσεις ή και video-συναντήσεις, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε κανένα άλλο παράθυρο ή εφαρμογή.

Image
Gmail Calls

Ακόμη, η πλατφόρμα θα αναβαθμιστεί και σε άλλα επίπεδα και με έναν πιο μοντέρνο σχεδιασμό θα προσφέρει και αρκετές ακόμη λειτουργίες, όπως τα “Spaces”, την ανανεωμένη εκδοχή των Rooms που έχει υποσχεθεί εδώ και καιρό η Google. Η μετάβαση από τη μία λειτουργία στην άλλη θα γίνεται με ελάχιστα πατήματα στην οθόνη και με άμεσο τρόπο, σαν να εργάζεται κανείς ταυτόχρονα σε πολλαπλά apps.

Για όσους εργάζονται εκ περιτροπής στο γραφείο, θα υπάρχει ακόμη και το Companion Mode για meetings, σύμφωνα με το οποίο ο υπολογιστής τους θα μπορεί να συνδέεται άμεσα με τον εξοπλισμό τηλεπικοινωνίας του γραφείου (πχ. projector ή ηχείο).

Για όσους δεν χρειάζονται πλέον όλες τις υπηρεσίες της πλατφόρμας, θα υπάρχει η δυνατότητα να κρύψουν τις σχετικές συντομεύσεις, έτσι ώστε να αδειάσουν χώρο από το ενεργό παράθυρό τους. Το σχετικό update του Gmail αναμένεται σε κύματα τις επόμενες εβδομάδες, έτσι ώστε να έχει φτάσει σε όλους τους χρήστες του μέχρι και τα τέλη της χρονιάς που διανύουμε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button