Κατά 9,5% αυξήθηκε εν μέσω πανδημίας η καταναλωτική ζήτηση και οι πωλήσεις ελαιολάδου στην Ιταλία παρά το κλείσιμο της μαζικής εστίασης.
Η Ιταλία κατέχει τα πρωτεία στην παγκόσμια κατανάλωση (με μέσο ετήσιο όρο τελευταίας πενταετίας τους 504.000 τόνους). Όσον αφορά τις προτιμήσεις, η επιλογή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας είναι μία παράδοση βαθιά ριζωμένη στην ιταλική κουλτούρα, με 9 στις 10 οικογένειες να καταναλώνουν σε καθημερινή βάση έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Πάντως, όπως επισημαίνει η αγροτική οργάνωση Coldiretti στη νέα της μελέτη, οι καταναλωτικές ανάγκες ενδέχεται να μην μπορούν να καλυφθούν από τη φετινή ιταλική παραγωγή, αφού, αν και καλή ποιοτικά, αναμένεται μειωμένη κατά 30% (αποτέλεσμα της μείωσης παραγωγής κυρίως στις νότιες περιοχές της Πούλια, Καλαβρίας και Σικελίας).
πηγή: olivenews.gr