Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Η Καλαμάτα γιόρτασε την Απελευθέρωσή της

Προεξάρχοντος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου , παρουσία πλήθος κόσμου με σύμμαχο τον καιρό που «κράτησε» σ’ όλη τη διάρκεια των εορτασμών και, η Καλαμάτα γιόρτασε τη συμπλήρωση 197 ετών από την απελευθέρωση της στις 23 Μαρτίου του 1821. Εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.  Στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων τελέστηκε δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος. Ακολούθησε τρισάγιο στο μνημείο ηρώων της πλατείας της 23η Μαρτίου , προσκλητήριων οπλαρχηγών και αγωνιστών του 1821 και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στη συνέχεια ο γραμματέας του Δήμου Καλαμάτας δρ. Βασίλειος Χαντζής εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν όπως κάθε χρόνο με την «εντυπωσιακή» Αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τους οπλαρχηγούς του 1821 και παρέλαση μαθητών και χορευτικών συλλόγων.
«Ηχηρά» ήταν τα μηνύματα που έστειλαν στη «γείτονα» σε δηλώσεις τους τόσο ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος όσο και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button