Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Η Καλαμάτα στη Συνδιάσκεψη Πόλεων Αρχαίας Κληρονομιάς στην Ανάπα της Ρωσίας

Συνδιάσκεψη πόλεων αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς πραγματοποιήθηκε στην Ανάπα της Νότιας Ρωσίας, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ιστορίας Ελλάδος – Ρωσίας, με αντικείμενο τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου πόλεων με αρχαία πολιτιστική κληρονομιά. Σκοπός του δικτύου είναι η προώθηση συνεργασιών ανάδειξης και προβολής των μνημείων κάθε τόπου, καθώς και η δημιουργία κοινών πολιτιστικών και τουριστικών διαδρομών.

Ο Δήμος Καλαμάτας, στο πλαίσιο των πολιτικών εξωστρέφειας που αναπτύσσει, συμμετείχε στη συνδιάσκεψη με τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Μπασακίδη, ως εκπροσώπου του Δημάρχου κ. Αθανασίου Βασιλόπουλου, ώστε με τρόπο μεθοδικό, η Καλαμάτα να αποκτήσει δεσμούς με την περιοχή του Κράσνονταρ της Νότιας Ρωσίας, στην οποία σήμερα ζουν και δραστηριοποιούνται περίπου 80.000 Ελληνικής καταγωγής, Ρώσοι πολίτες.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων της συνδιάσκεψης υπήρξαν επαφές με εκπροσώπους των Δήμων και των Συλλόγων της Ομογένειας, μετά από τις οποίες θα δρομολογηθεί η έναρξη των διαδικασιών αδελφοποίησης της πόλης Ανάπα με την Καλαμάτα, καθώς και η προώθηση των τοπικών μας προϊόντων με την υποστήριξη της ελληνικής Κοινότητας, λαμβάνοντας υπόψη ότι στην περιοχή της Ανάπα φιλοξενούνται κατά τη θερινή περίοδο περίπου 5.000.000 τουρίστες.

Παράλληλα επαφές υπήρξαν και στη Μόσχα. Αρχικά σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιδημάρχου με την Πρέσβη κα Αικατερίνη Νασίκα, η οποία εξέφρασε την βούλησή της να υποστηρίξει την επαναλειτουργία της αεροπορικής γραμμής Μόσχα – Καλαμάτα, καθώς και την πρόταση του Δημάρχου για φιλοξενία ορφανών παιδιών και ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Επίσης υπήρξε συνάντηση με τον Εμπορικό ακόλουθο κ. Χρήστο Φαρμάκη, κατά την οποία συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης των εμπορικών συναλλαγών, με την αξιοποίηση των δεσμών που έχουν αναπτυχθεί μέσα από τις δράσεις του Αφιερωματικού Έτους Ιστορίας Ελλάδος – Ρωσίας, καθώς και με την προώθηση της πολιτιστικής διαδρομής Λάδι/21.

Τέλος, έγινε συνάντηση με τον Διευθυντή του ΕΟΤ κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου, όπου και συζητήθηκαν τρόποι προώθησης τουριστικών πακέτων μαζικού τουρισμού, ικανού αριθμού ώστε να υποστηριχθεί και η αεροπορική σύνδεση, ενώ ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στο ζωηρό ενδιαφέρον Ομοσπονδιών αθλητισμού, για την προετοιμασία αθλητών και την οργάνωση εκδηλώσεων μαζικού αθλητικού. Στο πλαίσιο δε των επετειακών εκδηλώσεων για 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, θα σταλεί στη Μεσσηνία με την καθοδήγηση του γραφείου του ΕΟΤ, τηλεοπτικό συνεργείο για τη δημιουργία Ντοκιμαντέρ, με αντικείμενο τη συνεισφορά των Ρώσων στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button