Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Η Καλών Τεχνών στην Καλαμάτα με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ VIDEO ART ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
Μεταπτυχιακοί φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών βρίσκονται στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Σχολής με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, το οποίο ξεκινάει την Παρασκευή. Οι φοιτητές παρακολουθούν εκπαιδευτικό εργαστήριο, του Φεστιβάλ, από τον Ολλανδό σκηνοθέτη Robert Rombout, ενώ ετοιμάζουν ταινίες video art για την Καλαμάτα…

Σήμερα οι μεταπτυχιακοί φοιτητές ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο και το λιμάνι της Καλαμάτας από τον επικεφαλής της ομάδας “Πάμε Βόλτα”, Σωτήρη Θεοδωρόπουλο.

Σχετικά το Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ σημειώνει: “Ντοκιμαντέρ με θέμα την Καλαμάτα ετοιμάζουν, υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου Ολλανδού σκηνοθέτη, Robert Rombout, δώδεκα μεταπτυχιακοί φοιτητες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής-καλλιτεχνικής συνεργασίας του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου με την ΑΣΚΤ.

Ειδικότερα, ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά εργαστήρια της φετεινής διοργάνωσης του Φεστιβάλ, με τίτλο “Writing and directing for Documentary” (Γράφοντας και σκηνοθετώντας ντοκιμαντέρ), πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες (14-19 Ιανουαρίου) στην Καλαμάτα για μεταπτυχιακούς φοιτητές της  Σχολής Καλών Τεχνών, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Robert Rombout.

Στις εργασίες συμμετέχουν, από την Σχολή Καλών Τεχνών, η επίκουρη καθηγήτρια Βιντεοτεχνικής, Βίκυ Μπέτσου και ο υπεύθυνος για τη Σύνθεση και την Επεξεργασία Ψηφιακού Ήχου, Ταξιάρχης Διαμαντόπουλος.

Η ομάδα βρίσκεται ήδη στην Καλαμάτα και θα εργάζεται καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας.

Τα αποτελέσματα του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν στο κοινό της Καλαμάτας με τη μορφή τεσσάρων τρίλεπτων video art ταινιών, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, στις 21:30, στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου.

Σύντομο βιογραφικό του Robert Rombout

Ο Rob Rombout είναι ανεξάρτητος δημιουργός ντοκιμαντέρ, δάσκαλος και λέκτορας.

Είναι συνιδρυτής του Διεθνούς Master Program DocNomads και τώρα είναι διευθυντής για το DN στο LUCA, στις Βρυξέλλες.

Οι περισσότερες από τις ταινίες του είτε δημιουργήθηκαν είτε παρουσιάστηκαν από διεθνή τηλεοπτικά κανάλια, ενώ βραβεύτηκαν σε πολλά φεστιβάλ.

Ο Rob Rombout ήταν για 10 χρόνια αντιπρόεδρος της Βελγικής Επιτροπής του Γαλλικού Οργανισμού Δημιουργών SCAM .Υπήρξε μέλος κινηματογραφικών επιτροπών στο Βέλγιο και τη Γαλλία, ενώ είναι επίσης μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Τεχνολογιών στη Βηρυτό”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button