Υγεία

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25 στη Βουλή για την ίδρυση Κέντρου Υγείας στον Άγιο Ανδρέα

Να υλοποιηθεί η απόφαση που έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως από το 2007, για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Υγείας στον Άγιο Ανδρέα της Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης, ζητά σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25, η οποία κατέθεσε σχετική αναφορά στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Η αναφορά περιλαμβάνει σχετικό υπόμνημα που συνυπογράφουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Δυτικής Ελλάδος-Πελοποννήσου 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και το σύνολο των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας της Μεσσηνίας. Το αίτημα για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας στον Άγιο Ανδρέα έχει την καθολική υποστήριξη των εργαζομένων γιατί στην περιοχή της νοτιοανατολικής Πυλίας υπάρχει σοβαρό υγειονομικό κενό…

Στο υπόμνημα που έχει υποβληθεί στη Βουλή με την αναφορά του ΜέΡΑ25, υπογραμμίζεται ότι το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως “με αριθμό 1755/2007 για ίδρυση Κέντρου Υγείας στον Καποδιστριακό Δήμο Αίπειας καθιστά απολύτως εφικτή την ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματος και ανυπόστατη πλέον την όποια καθυστέρηση που συνιστά εμπαιγμό στους κατοίκους της περιοχής, που δεν μπορούν να ανέχονται άλλο ψεύτικες δεσμεύσεις και υποσχέσεις. Οι πολίτες των περιοχών αυτών, οι οποίες μεταξύ άλλων είναι και τουριστικές, αναγκάζονται να ζουν σε καθεστώς διαρκούς ανασφάλειας και φόβου καθώς δεν υπάρχει η υποδομή προκειμένου να τους δοθούν οι πρώτες βοήθειες ακόμα και σε απλά περιστατικά. η συγκεκριμένη περιοχή όπως και το σύνολο της περιφέρειας της μεσσηνίας έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους”.

Το ΜέΡΑ25 ζητά ακόμη, με την αναφορά και σύμφωνα με το κοινό υπόμνημα των εργαζομένων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την επαρκή στελέχωση και τον εφοδιασμό με υγειονομικό υλικό του περιφερειακού ιατρείου-κέντρου εφημερίας Λογγάς, μέχρι τη διευθέτηση της λειτουργίας του κέντρου Υγείας Αγ.Ανδρέα, όπως επίσης και την ίδρυση παραρτήματος του ΕΚΑΛ όλο το 24ωρο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button