ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Η Κυπαρισσία γιορτάζει την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα

Την Παντριφυλιακή εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος τιμά την Κυριακή και την Δευτέρα η Κυπαρισσία!

Επίκεντρο των θρησκευτικών τελετών είναι ο ιστορικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος στην παραδοσιακή Άνω Πόλη! Βέβαια, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων είναι ενταγμένα και η Λευκή Νύχτα, που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουνίου, ενώ την ίδια μέρα, νωρίτερα το απόγευμα, θα πραγματοποιηθέι και ο «24ος Γύρος της Κυπαρισσίας».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός της Γονυκλισίας μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ τη Δευτέρα στις 7 το πρωί χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες και όρθρος – θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου. Στις 10.30 θα γίνει η λιτάνευση  της ιερής εικόνας από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, με κατάληξη στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως. Τη λιτανεία θα συνοδεύσουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας και οι μαθητές των σχολείων της πόλης. Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας.

Μετά το πέρας της ο δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας, θα δεχθούν τις ευχές των πολιτών στην αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου Κυπαρισσίας.

Την ίδια μέρα, στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας. Συναυλία αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τριφυλίας με συμμετέχοντες, τη Μικτή Χορωδία Πατρών, Μικτή Χορωδία Ζακύνθου «Το Φιόρο του Λεβάντε», την Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, την Παιδική Χορωδία και το πολυφωνικό χορωδιακό σύνολο «Ηδύφωνον» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button