ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Η Κυπαρισσία γιόρτασε την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού με λαμπρές εκδηλώσεις [εικόνες – βίντεο]

Με λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη και κάθε επισημότητα κορυφώθηκαν σήμερα στην Κυπαρισσία οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μεγάλη γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Αρχικά, στον Ι.Ν. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου. Η παρουσία πιστών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών ήταν εντυπωσιακή, ενώ αμέσως μετά έγινε λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, ο οποίος ήταν στολισμένος με βασιλικό, καθώς και της Ιεράς Εικόνας, στους δρόμους γύρω από την εκκλησία, όπου εκτείνεται η μεγάλη εμποροπανήγυρη.

Τον Τίμιο Σταυρό συνόδευσαν κληρικοί, ενώ στην κεφαλή της πομπής παιάνιζε χαρμόσυνα σε άψογο σχηματισμό η Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας.

O Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ.κ. Χρυσόστομος κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στη βαθύτερη σημασία του Τιμίου Σταυρού λέγοντας, «Στον άνθρωπο πάντα άρεσαν τα ύψη, τα επεδίωξε πρώτα με την φαντασία του και κατόπιν με τη φιλοσοφία του, και σήμερα με την επιστήμη και την τέχνη του. Οι άνθρωποι είναι πλασμένοι για τα ύψη. Κανένα ύψος όμως δεν φτάνει το ύψος του Σταυρού, αποκαλύπτει το ύψος όλης της αληθείας, της αγάπης και της θυσίας, γιατί πάνω σε αυτόν υψώθηκε το ύψος της θεότητας και της ταπεινοφροσύνης. Όλα τα ανθρώπινα ύψη υποχωρούν μπροστά στο Θείο ύψος του Σταυρού, μπορούν όμως να πάρουν και αυτά χάρη από το Θείο ύψος όταν υποτάξουν τα νοήματα τους στο άπειρα νοήματα του Τίμιου και Ζωοποιού Σταύρου. Περικλείει όλα τα νοήματα της ανθρώπινης και της θείας ζωής, γιατί πάνω σε αυτόν ο εσταυρωμένος άπλωσε τα θεανθρώπινα χεριά και αγκάλιασε όλη την οικουμένη».

* ολόκληρη η ομιλία του Σεβασμιότατου στο βίντεο που ακολουθεί.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γιώργος Λεβεντάκης έδωσε τις υχές του λέγοντας, «Μεγάλη μέρα της Χριστιανοσύνης, εύχομαι να είμαστε όλοι καλά, όλος ο κόσμος, να είμαστε υπό τη σκέπη του Θεού και να έχουμε την ευλογία του. Και ό,τι καλύτερο για όλο τον κόσμο, αγάπη, αγάπη, αγάπη, και δημιουργία. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, και του χρόνου να είστε όλοι καλά, με τις οικογένειές σας».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας έδωσε τις καθιερωμένες ευχές υποσχόμενος ότι στην θητεία του θα υπάρχουν λίγα λόγια και πολλά έργα. Χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής, «Είμαστε στην Κυπαρισσία σήμερα, στη μεγάλη γιορτή του Σταυρού που γιορτάζει και η πόλη εδώ. Είμαστε εδώ με τον κόσμο, με τον Σεβασμιότατο, με τους Ιερείς. Ξέρετε οι κάτοικοι της Κυπαρισσίας εδώ και της ευρύτερης περιοχής είναι εξόχως φιλόθρησκοι άνθρωποι. Μίλησα και με το Δήμαρχο, εκείνο που έχω να υποσχεθώ αυτή την ιερή μέρα του Σταυρού, είναι ότι για την αγαπημένη Τριφυλία θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, πάντοτε για έργα μεγάλα και σπουδαία. Να ολοκληρωθεί το Φιλιατρινό φράγμα, να ολοκληρωθούν οι δρόμοι, το λιμάνι, μέσα στη θητεία μας, με προσεκτικά βήματα, με λίγα λόγια και με πολλά έργα. […] Εύχομαι ό,τι το καλύτερο για το λαό μας και για εσάς».

Δείτε τις δηλώσεις:

Το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Άγγελος Χρονάς και Άννα Καλογεροπούλου, ο πρώην δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτης Κατσίβελας,εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι, επικεφαλής παρατάξεων, Τοπικοί και Δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Τριφυλίας, κ.α.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων έγινε μικρή δεξίωση στο Τουριστικό Κυπαρισσίας όπου οι αρχές αντάλλαξαν ευχές.

Δείτε Βίντεο – Εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button