Κόσμος

Η «μάχη» των ηγετών της Ευρώπης – Ποιοι είναι οι πιο αγαπητοί;

Η Ευρώπη τους τελευταίους 18 μήνες είχε να αντιμετωπίσει μια σειρά προκλήσεων, εκ των οποίων η πιο σημαντική ήταν η πανδημία του κοροναϊού.

Η διαχείριση της πανδημίας ήταν ιδιαίτερα δύσκολη στην αρχή, όμως σιγά σιγά οι χώρες τις Ευρώπης δείχνουν σημάδια ανάκαμψης.

Η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, που κάποτε αποτελούσαν το επίκεντρο της πανδημίας, λόγω του μεγάλου αριθμού των νοσούντων αλλά και των θανάτων, σήμερα διαθέτουν από τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού και βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στη διεκδίκηση της κανονικότητας.

Επίσης, αντιμετώπισε το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ μία νέα περίοδος ξεκινά για την Ευρώπη, αυτή της μετά-Μέρκελ εποχής.

Πώς βαθμολογούνται οι ηγέτες της Ευρώπης βάσει της διαχείρισης των προκλήσεων;

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η gzeromedia.com, τα ποσοστά αποδοχής των ηγετών από τις πέντε κορυφαίες οικονομίες της Ευρώπης από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2021, τοποθετούν στην πρώτη θέση τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι.

Στη συνέχεια ακολουθεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία φαίνεται διαχρονικά αγαπητή.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον ακολουθεί με πιο χαμηλά ποσοστά, μαζί με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

 

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Τι έγινε, μας τελείωσε η είδηση με τον Τοξοβολο της Νορβηγίας; Βλέπουμε τόσο συχνά 5 νεκρούς από βέλη στην Ευρώπη;

    Αλλά, ξέχασα, ο Τοξοβολος της Νορβηγίας είναι μουσουλμάνος, άρα η ιστορία με μαγικό τρόπο εξαφανίζεται από την ειδησεογραφία, ε, να μην μας πουν και “ακροδεξιούς”.

    Ας μιλήσουμε για την “μάχη των ηγετών της Ευρώπης”…

    Αλήθεια, τελικά θα μάθουμε ποτέ τον ρόλο που έπαιξε η ψήφος των Τούρκων μεταναστών στην Γερμανία στις πρόσφατες εκλογές; Πριν τις εκλογές τα κανάλια μας έλεγαν πως “η ψήφος των Τούρκων μεταναστών θα ήταν σημαντική”, αλλά δεν μας είπαν ποτέ τι τελικά έβγαλε αυτή η ψήφος…

    Μιλάμε για ενημέρωση υψηλότατου επιπέδου, όχι αστεία. Και σίγουρα “πολιτικά ορθή”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button