Αθλητικά

Η μέρα που ο Παλέρμο εκτέλεσε πέναλτι και με τα δύο πόδια

Ο Μάρτιν Παλέρμο ήταν ένας καλός Αργεντίνος επιθετικός, ο οποίος όμως είχε ένα θέμα με τα πέναλτι.

Βασικά, όταν λες τις λέξεις «Παλέρμο» και πέναλτι, αμέσως σου έρχεται στο μυαλό το ματς της Αργεντινής στο οποίο είχε εκτελέσει τρία και κατάφερε να αστοχήσει σε όλα. Ακόμη κι αν προσπαθήσεις, είναι δύσκολο να το καταφέρεις.

Ο πρώην επιθετικός της Μπόκα Τζούνιορς, όμως, πέτυχε και κάτι ακόμη πιο δύσκολο: Να ευστοχήσει σε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε και με τα δύο πόδια. Τον Απρίλιο του 1999, συγκεκριμένα, η Μπόκα αντιμετώπισε την Πλατένσε και όταν κέρδισε πέναλτι, ο Παλέρμο ανέλαβε να σουτάρει.

Το έκανε, αλλά την ώρα που γλιστρούσε, με αποτέλεσμα να σουτάρει με το αριστερό και η μπάλα να βρει στο δεξί του πόδι και να καταλήξει στα δίχτυα. Φάση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις για το αν καλώς ή κακώς μέτρησε το γκολ, από τη στιγμή που ο κανονισμός λέει ότι ο εκτελεστής ενός πέναλτι δεν μπορεί να έχει δύο επαφές με την μπάλα.

Το θέμα, τελικά, έφτασε ως τη FIFA, η οποία απεφάνθη ότι το γκολ καλώς μέτρησε, αφού η δεύτερη επαφή του Παλέρμο με την μπάλα δεν ήταν ηθελημένη.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button