Πελοπόννησος

Η μαγική γωνιά της Πελοποννήσου που σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε νησί

Η Λακωνία είναι ένας προορισμός ανεξάντλητος, γεμάτος μαγικές γωνιές. Ένα από τα καλά κρυμμένα «μυστικά» της είναι το Κυπαρίσσι, ένα πανέμορφο και μοναχικό παραθαλάσσιο χωριό, εκεί όπου οι απολήξεις των βουνοκορφών του Πάρνωνα συναντούν τα γαλανά νερά του Μυρτώου. Ένας παραδοσιακός οικισμός πλάι στο κύμα, που εντυπωσιάζει όσους αναζητούν την ηρεμία και την απλότητα

Το γραφικό χωριό που βρίσκεται ανάμεσα στο Λεωνίδιο και τη Μονεμβασιά, σε απόσταση 88 χλμ. από τη Σπάρτη, μέχρι τη δεκαετία του 1970 ήταν προσβάσιμο μόνο δια θαλάσσης ή με τα πόδια, μέσω ενός απότομου ορεινού μονοπατιού. Είναι ένα από τα λίγα πανέμορφα μέρη στην Ελλάδα, που δεν αλλοιώθηκαν από τον μαζικό τουρισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι το επιλέγουν celebrities που θέλουν πραγματικά να κάνουν διακοπές ανενόχλητοι όπως είχαν κάνει στο παρελθόν η πριγκίπισσα Νταϊάνα με τον Ντόντι Αλ Φαγέντ.

Το Κυπαρίσσι αποτελείται από τρεις οικισμούς: την Παραλία (που πρωταγωνιστεί στις περισσότερες φωτογραφίες), τη Μητρόπολη και τη Βρύση. Τα ασβεστωμένα σπίτια με τις κεραμιδένιες στέγες και τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα, που ακουμπούν κυριολεκτικά στη θάλασσα, αποπνέουν έντονα την ατμόσφαιρα αιγαιοπελαγίτικου νησιού.

Η Βρύση είναι ο παλαιότερος οικισμός, 100 περίπου μέτρα πάνω από τη θάλασσα, σε θέση με πυκνή μεσογειακή βλάστηση από πεύκα, χαρουπιές και κυπαρίσσια. Χτίστηκε εκεί για λόγους ασφάλειας και προφύλαξης από τους πειρατές, όταν αυτοί λυμαίνονταν τις ακτές της Πελοποννήσου.

 

Σημαντικά αξιοθέατα είναι το Ασκληπιείο της  Βρύσης, το Βυζαντινό Κάστρο στην περιοχή Καστέλλι, αλλά και η αρχαία πόλη των Κυφάντων που ήταν ένα από τα πιο γνωστά θεραπευτήρια του αρχαίου κόσμου.

 

Η περιοχή διαθέτει πανέμορφες παραλίες. Η πιο φημισμένη είναι η Μεγάλη Άμμος, μια πλατιά ακρογιαλιά με λευκό βότσαλο και πεντακάθαρα νερά, ενώ για όσους προτιμούν την ησυχία υπάρχει η παραλία της Αγίας Κυριακής. Αξίζει επίσης να επισκεφθεί κανείς την εντυπωσιακή παραλία του Φωκιανού, 20 χλμ. μακριά από το Κυπαρίσσι, μέσω του καινούργιου παραλιακού δρόμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button