Δήμος ΜεσσήνηςΤοπικά Νέα

Η Μεσσήνη υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας [εικόνες]

Με λαμπρότητα και ιδιαίτερη συγκίνηση και σεβασμό υποδέχθηκε σήμερα το πρωί η Μεσσήνη, την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της «Βουλκανιώτισσας», στο Μετόχι του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής, όπου θα παραμείνει για 9ήμερο προσκύνημα.
Λόγω των επιβαλλόμενων υγειονομικών μέτρων προστασίας από την πανδημία, δεν πραγματοποιήθηκε ούτε φέτος η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, στους δρόμους της πόλης, εν τούτοις αρκετοί πιστοί τηρώντας τα μέτρα συγκεντρώθηκαν στο Μετόχι της Μονής για να προσκυνήσουν.
Τη Θαυματουργή Εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο ιερός κλήρος, εκπρόσωποι της Πολιτείας, τοπικές αρχές και πιστοί.
Στην τελετή παρέστησαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, οι βουλευτές του νομού Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, οι αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος, Βασίλης Καπέλιος και Ανδρέας Τσουκαλάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Μεσσήνης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και κόσμος. Τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στην ομιλία του ευχήθηκε χρονιά πολλά σε όλους και αναφέρθηκε στη θυσία της Μητέρας Παναγίας, θυμίζοντας σε όλους την ευθύνη που έχουμε απέναντι στον εαυτό μας και τους γύρω μας, να πράξουμε τα δέοντα και να κάνουμε τις απαιτούμενες θυσίες για να ξεπεράσουμε την πανδημία. Συνέστησε δε να επανακαθορίσουμε τη θέση μας ως άνθρωποι μακριά από αμφισβητήσεις και λανθασμένες ιδεολογικές αγκυλώσεις.
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης σε δηλώσεις του ευχήθηκε με τη Χάρη της Παναγίας της «Βουλκανιώτισσας» να ξεπεραστεί η πανδημία και του χρόνου να μπορέσουμε να υποδεχθούμε την Εικόνα με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι του χρόνου θα έχει καθιερωθεί η ημέρα ως τοπική αργία καθώς η Δημοτική Αρχή έχει υποβάλλει το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αναφέρθηκε στην ικανοποιητική εξέλιξη του οδικού έργου Μεσσήνη-Λάμπαινα όπου εγκαθίσταται ο ανάδοχος τις επόμενες ημέρες και αρχίζουν εργασίες. Επίσης ανακοίνωσε ότι σε λίγες εβδομάδες εγκαινιάζεται το ανακαινισμένο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, ένας σύγχρονος χώρος άθλησης για τους νέους και όχι μόνο, που θα δώσει δυνατότητες διεξόδου σε μία εποχή που όλοι έχουν ανάγκη. Τέλος, κάλεσε τους προσκυνητές να επισκεφτούν τις επιχειρήσεις και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης, που θα έχουν εκπτώσεις όλη την εβδομάδα και να συνδυάσουν την επίσκεψή τους στο κέντρο της πόλης με τις παραδοσιακές γεύσεις του πανηγυριού στα καταστήματα εστίασης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button