Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Η Μεσσηνιακή Αμφικτιονία για το 2017 ως «Ετος Μαρίας Κάλλας»

timthumb-php


Η Μεσσηνιακή Αμφικτιονία, τιμώντας τη Μαρία Κάλλας και την συμπλήρωση 40 χρόνων από το θάνατό της με το καινούργιο έτος, προγραμματίζει από τώρα να συναντηθεί «με όλους τους συγγενείς οργανισμούς και φορείς της Μεσσηνίας για συζήτηση, συνεργασίες και δράσεις». Επίσης, «να συνεργαστεί και με φορείς της Ελλάδος και του εξωτερικού για να υπάρξουν συνεργασίες και δράσεις αρχίζοντας από το Δεκέμβριο του 2016 και να συνεχιστούν σε όλο το 2017».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 έχει ανακηρυχθεί Ετος Μαρίας Κάλλας, από το υπουργείο Πολιτισμού. Η Μεσσηνιακή Αμφικτιονία είχε μάλιστα την πρωτοβουλία να αναθέσει στον Ελληνοσουηδό σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα, μαθητή του Bergman και καθηγητή της Βασιλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου της Στοκχόλμης, τη δημιουργία της ταινίας «Η δική μας Μαρία Κάλλας». Η ταινία, ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ 95 λεπτών, είναι ήδη έτοιμη και οδεύει σε διεθνή φεστιβάλ. Για την δημιουργία της εργάστηκαν και συμμετείχαν εθελοντικά υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη μέλη της Αμφικτιονίας, ο Σύλλογος Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας», η Ενωση Φίλων «Μαρία Κάλλας», ο Μεσσηνιακός Σύλλογος Νέας Υόρκης  «Ο Αριστομένης», ηθοποιοί, οπερατέρ, συγγραφείς, ποιητές, πρόξενοι,  γλύπτες, καλλιτέχνες, μουσικοί, επαγγελματίες, δημοσιογράφοι, εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αμφικτιονίας, «το μήνυμα που βγαίνει πηγαία από την ταινία είναι ότι η Κάλλας είναι Ελληνίδα και η Ελλάδα συνεχίζει να γεννά διάσημες προσωπικότητες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button