ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Η ομάδα παραγωγών «Greenland» από τη Στέρνα Μεσσηνίας στη «USA TODAY»

Σε μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες των Ηνωμένων Πολιτειών φιλοξενείται το αφιέρωμα για την ομάδα παραγωγών «GREENLAND» από το χωριά Στέρνα της Μεσσηνίας.

Η «USA TODAY» περιγράφει την προσπάθεια από τέσσερα αδέρφια, τα οποία γύρισαν στο χωριό τους ύστερα από σπουδές λόγω της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης. Ίδρυσαν την εταιρεία “GREENLAND” και ξεκίνησαν να προωθούν στο εξωτερικό το ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές της περιοχής.

Ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνεταιριστικής πρακτικής χαρακτηρίζεται η προσπάθεια τεσσάρων αδερφών από τη Στέρνας Μεσσηνίας. Τα τέσσερα αδέρφια γύρισαν στο χωριό τους ύστερα από σπουδές λόγω της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης. Ίδρυσαν την εταιρεία “GREENLAND” και ξεκίνησαν να προωθούν στο εξωτερικό το ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές της περιοχής. Στην πορεία προστέθηκαν ακόμη τέσσερις μικροπαραγωγοί και ως ομάδα αναζήτησαν αγορές στο εξωτερικό για να μπορούν να πουλήσουν την παραγωγή τους σε καλύτερη τιμή. Μετά από μόλις τέσσερα χρόνια διαθέτουν 20 τόνους ελαιολάδου και 10 τόνους ελιές σε Σουηδία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ολλανδία ακόμη και Ιαπωνία, ενώ του χρόνου θα διατίθεται και σε μια αγορά με παραγωγούς στην Τοσκάνη.

Τα τέσσερα αδέρφια κατάφεραν να διεισδύσουν σε αγορές του εξωτερικού χρησιμοποιώντας φίλους τους που είχαν μεταναστεύσει. Ήρθαν σε επαφή με επιλεγμένα καταστήματα και κατάφεραν από τα πρώτα χρόνια της δραστηριοποίησης τους να διαθέσουν το σύνολο της παραγωγής τους.

Το άρθρο του USATODAY εδώ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button