Lifestyle

Η παράλογη τελευταία επιθυμία του δημιουργού του Σταρ Τρεκ

Οι περισσότεροι όταν βρίσκονται στα τελευταία τους, δηλώνουν την επιθυμία να βρεθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, να δοκιμάσουν για μια ακόμη (τελευταία) φορά το αγαπημένο τους φαγητό, να δουν το φως του ήλιου.

Ο δημιουργός, ωστόσο, του Σταρ Τρεκ, μιας από τις πιο επιτυχημένες σειρές επιστημονικής φαντασίας που πέρασε ποτέ από την ιστορία της τηλεόρασης, είχε μια όχι και τόσο συνηθισμένη επιθυμία. Αυτό που για κάποιους θεωρείτο, και συνεχίζει μέχρι σήμερα να θεωρείται, παράλογο για εκείνον ήταν κάτι το φυσιολογικό, καθώς ανέκαθεν δήλωνε λάτρης του διαστήματος.

Αναρωτιέστε ποια ήταν, λοιπόν, αυτή η αλλόκοτη και περίεργη τελευταία επιθυμία του λίγο πριν πεθάνει; Η ταφή του στο διάστημα! Μάλιστα, πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο στην ιστορία που έκανε την επιθυμία του πραγματικότητα! Έτσι όταν πέθανε το 1991 η στάχτη του Gene Roddenberry εκτοξεύτηκε στο διάστημα.

Στις 27 Απριλίου του 1997, λοιπόν, κάποιες από τις στάχτες του μεταφέρθηκαν στις Κανάριες Νήσους και φορτώθηκαν στο Pegasus-XL με… προορισμό το διάστημα! Δεν ήταν λίγοι, μάλιστα, οι διάσημοι της εποχής αλλά και οι λάτρεις του διαστήματος που ακολούθησαν το παράδειγμά του. Στη συνέχεια η στάχτη του εκτοξεύτηκε από τον πύραυλο, φτάνοντας στην τροχιά της Γης και επανήλθε στην ατμόσφαιρα περίπου πέντε χρόνια αργότερα, το Μάιο του 2002.

Ωστόσο, η εκτόξευση του Pegasus δεν ήταν το πρώτο διαστημικό «ταξίδι» του Roddenberry. Πριν από αυτό, ο αστροναύτης James Weatherbee έφερε μαζί του ένα μικρό μέρος της στάχτης του Roddenberry στο διαστημικό λεωφορείο Κολούμπια.

Έκτοτε, ένα άλλο μέρος της στάχτης του Roddenberry κυκλοφόρησε στο βαθύ διάστημα, μαζί με αυτά της συζύγου του, Majel Barrett Roddenberry.

 

newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button