Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Η Περιφέρεια απέρριψε έργα ύδρευσης του Δήμου Πύλου – Νέστορος

I


Τις προτάσεις του Δήμου Πύλου – Νέστορος για την ένταξη δύο έργων ύδρευσης στο νέο ΕΣΠΑ, στο πρόγραμμα της Περιφέρειας, απέρριψε με αποφάσεις του ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Πρόκειται για τα έργα αναβάθμισης δικτύου ύδρευσης οικισμού Πετροχωρίου και Τοπικής Κοινότητας Μεθώνης, προϋπολογισμού 609.200 ευρώ και αναβάθμισης δικτύων ύδρευσης Χωματάδας και Περιβολακίων, προϋπολογισμού 761.200 ευρώ.

Για τους λόγους της απόρριψης, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, για το πρώτο έργο:
“Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στο στάδιο Α’: Ελεγχος πληρότητας και επιλεξιμότητας πρότασης για τους ακόλουθους λόγους: Α) Δεν έχουν υποβληθεί: α) Απόφαση από αρμόδιο Τεχνικό Συμβούλιο για επικαιροποίηση της μελέτης. β) Αδεια χρήσης νερού για υφιστάμενες υδροληψίες για την Τ.Κ. Μεθώνης και για τον οικισμό Πετροχωρίου. Από τα υποβληθέντα με αρ. πρ. 115424/25.07.2017 & 115437/25.07.2017 έγγραφα της Διεύθυνσης Υδάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου διαπιστώθηκε ότι η υπάρχουσα με αρ. πρωτ. 121392/21.06.2017 απόφαση της Διεύθυνσης Υδάτων περί χορήγησης άδειας χρήσης νερού υφιστάμενου δικαιώματος σε 13 υφιστάμενες υδροληψίες του Δήμου Πύλου-Νέστορος, δεν αφορά όλες τις υδροληψίες που υδροδοτούν το προτεινόμενο δίκτυο. γ) Βεβαίωση της αρμόδιας Διεύθυνσης Υδάτων περί συμμόρφωσης της προτεινόμενης πράξης με τα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών που αφορούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την προστασία ευαίσθητων υδατικών συστημάτων”.
Για το δεύτερο έργο:
“Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στο στάδιο Α’: Ελεγχος πληρότητας και επιλεξιμότητας πρότασης για τους ακόλουθους λόγους: Α) Δεν έχει υποβληθεί απόφαση από αρμόδιο Τεχνικό Συμβούλιο για επικαιροποίηση της μελέτης. Β) Το με αρ. πρωτ. 115432/25.07.2017 έγγραφο της Διεύθυνσης Υδάτων Πελοποννήσου περί συμμόρφωσης της προτεινόμενης πράξης με το Σχέδιο Διαχείρισης του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Πελοποννήσου και την μη απαίτηση άδειας εκτέλεσης έργου, το οποίο υποβλήθηκε από το δικαιούχο, έχει εκδοθεί μετά την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης”.
Και για τις δύο περιπτώσεις ο κ. Τατούλης, απευθυνόμενος στο δήμο, αναφέρει ως συνήθως: “Σε περίπτωση που επιθυμείτε την εκ νέου αξιολόγηση της πράξης για ένταξη στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014-2020, καλείστε να υποβάλετε εκ νέου πλήρη πρόταση, όταν η ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου προβεί στην έκδοση της αντίστοιχης πρόσκλησης”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button