Viral

Η πιο ακριβή σοκολάτα του κόσμου κοστίζει… 7.728 ευρώ!

Η Glorious, δημιούργημα του Πορτογάλου σοκολατοποιού Ντανιέλ Γκόμες, εκτίθεται στο φεστιβάλ σοκολάτας του Όμπιδος

Την πιο ακριβή σοκολάτα του κόσμου φιλοξενεί το φεστιβάλ σοκολάτας του Όμπιδος στην Πορτογαλία, η οποία κοστίζει… μόλις 7.728 ευρώ!

Πρόκειται για την Glorious, το δημιούργημα του Πορτογάλου σοκολατοποιού Ντανιέλ Γκόμες, που είναι μία σοκολάτα σε σχήμα διαμαντιού, με επικάλυψη χρυσού 23 καρατίων και με γέμιση από ίνες σαφράν, λευκή τρούφα, βανίλια Μαδαγασκάρης και ρινίσματα φαγώσιμου χρυσού. Η συσκευασία της, σε σχήμα στέμματος, είναι διακοσμημένη με 5.500 κρυστάλλους Swarovski.

Σύμφωνα με τον Γκόμες, η σοκολάτα Glorious έχει πιστοποιηθεί από τα ρεκόρ Γκίνες ως η ακριβότερη σοκολάτα του κόσμου. Ο ίδιος αναφέρει πως εργαζόταν για ένα χρόνο πάνω στη δημιουργία της, ενώ αποκαλύπτει πως στην Πορτογαλία δεν έχει πωληθεί ούτε μία Glorious – αντίθετα, έχει πουλήσει τις πανάκριβες σοκολάτες σε… γλυκατζήδες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Ρωσία, την Ανγκόλα και την Αργεντινή.

Η μεταφορά της Glorious στους εκλεκτούς πελάτες του Γκόμες γίνεται πάντα με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ενώ ακόμα και στο φεστιβάλ του Όμπιδος η μία και μοναδική σοκολάτα Glorious, από τις 1.000 συνολικά που υπάρχουν, θα φυλάσσεται από φρουρούς.

Ο Γκόμες παραδέχεται ότι η σοκολάτα αυτή δεν είναι για όλα τα πορτοφόλια, όμως είναι ένα προσωπικό στοίχημα που κέρδισε, αφού χάρη στην Glorious έχει μπει δυνατά στη διεθνή αγορά των υπερπολυτελών προϊόντων. Ήδη μάλιστα έχει λανσάρει και μία άλλη ιδιαίτερη σοκολάτα με γέμιση κρασιού Πόρτο, η οποία κυκλοφορεί σε πολλές χώρες του κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button