Τοπικά Νέα

Η πιστοποίηση των συμβολαιογράφων κράτησε τους πλειστηριασμούς στη Μεσσηνία

Σε αντίθεση με άλλα εφετεία που οι δικοί τους γίνονται στην Αθήνα

Το στόχο να παραμείνουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην περιοχή ευθύνης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Ναυπλίου και Καλαμάτας, κατάφεραν οι συμβολαιογράφοι μας, αφού πιστοποιήθηκε ικανός αριθμός γι’ αυτό.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Παναγιώτης Δουμουλάκης, στα περισσότερα Εφετεία, η αποχή των συμβολαιογράφων από το να πιστοποιηθούν οδήγησε στο να  περάσουν  οι πλειστηριασμοί στην Αθήνα.

Πιστοποίηση
Ο κ. Δουμουλάκης, διευκρίνισε ότι περίπου 35-40 συμβολαιογράφοι του Συλλόγου έχουν πιστοποιηθεί για να κάνουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
«Αυτό σημαίνει ότι οι πλειστηριασμοί του Εφετείου μας  δεν έφυγαν να πάνε στην Αθήνα, όπως έγινε με πολλά άλλα Εφετεία. Εμείς καταφέραμε να τους κρατήσουμε εδώ. Κάποιοι λένε ότι το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι αποτυχημένο. Η γνώμη μου είναι ότι με όποιες ελλείψεις έχει, δεν είναι αποτυχημένο. Ήδη η Γαλλική  Συμβολαιογραφία επισκέφτηκε το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο της Αθήνας και ζήτησε να ενημερωθεί για τη λειτουργία της ελληνικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας και πιθανών να στήσει μια τέτοια πλατφόρμα και για τους δικούς της πλειστηριασμούς. Στη Γαλλία, οι αναγκαστικοί πλειστηριασμοί δε γίνονται από συμβολαιογράφους αλλά από δικαστικούς. Οι εκούσιοι πλειστηριασμοί γίνονται εκεί από συμβολαιογράφους. Τώρα γίνεται μια κίνηση για αποσυμφόρηση των δικαστηρίων  προκειμένου  να φύγουν και οι αναγκαστικοί πλειστηριασμοί. Για εμάς, θεωρώ ότι ήταν επιτυχία που δεν  έφυγαν οι πλειστηριασμοί από την περιοχή.
Καταφέραμε και αποφύγαμε τη δυσάρεστη για εμάς θέση, να μας δείξουν ότι φταίμε για την μη εκταμίευση της επόμενης δόσης», επισήμανε ο κ. Δουμουλάκης.

Κρατικοί πλειστηριασμοί
Για την ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπως είπε ο κ. Δουμουλάκης, ενημερώθηκε και ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Μητράκος, ο οποίος επισκέφθηκε το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών.
Ο κ. Μητράκος ενημερώθηκε για τις τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών, ενώ παράλληλα έλαβε και τις απαραίτητες πληροφορίες για το ύψος των συναλλαγών, αλλά και την πορεία των πλειστηριασμών.
Τέλος, ο κ. Δουμουλάκης σημείωσε ότι υπάρχουν πιέσεις από την ΑΑΔΕ, ώστε να κάνουν οι συμβολαιογράφοι και τους κρατικούς πλειστηριασμούς, ωστόσο, ακόμα αντιστέκονται.

Της Βίκυς Βετουλάκη στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button