Κόσμος

Η πρώτη χώρα που ζητάει βοήθεια από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού η Τσεχία ήταν από τις χώρες που αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα και ο αριθμός όσων είχαν προσβληθεί ήταν μικρός. Σήμερα η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ο υπουργός Υγείας αποπέμφθηκε, ενώ η κυβέρνηση ζήτησε τη βοήθεια της Ευρωπαικής Ένωσης αφού τα νοσοκομεία της στενάζουν από ασθενείς που χρειάζονται περίθαλψή.

Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 2000, ενώ πλέον στα νοσοκομεία δεν επαρκούν τα μηχανήματα υποστήριξης των ασθενών, ούτε καν οι αναπνευστήρες που είναι απαραίτητοι όταν ο ασθενής εμφανίσει βαριά συμπτώματα.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 3.500 ασθενείς στα νοσοκομεία, ενώ 800 είναι σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση και χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη.

Εώς τώρα η Τσεχία κατάφερε να αποσπάσει από την Ε.Ε 120 αναπνευστήρες, 30 γιατρούς από τις ΗΠΑ και 100 γιατρούς από την Γερμανία. Όμως τα ημερήσια κρούσματα αυξάνονται καθημερινά με αποτέλεσμα να απαιτούνται συνεχώς νέο ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμός που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Η κυβέρνηση έχει θεσπίσει αυστηρούς περιορισμούς ενώ μέλη της κυβέρνησης που παραβίασαν τα μέτρα καρατομήθηκαν αμέσως γιατί περνούν λάθος μηνύματα στο κόσμο και υπάρχη χαλάρωση στη τήρησή τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button