ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Η Τριφυλία “πρωταθλήτρια” στα Σχέδια Βελτίωσης!

Από το 1,5 εκ. ευρώ που έχει κατανεμηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Τριφυλίας απορρόφησε το 1,3 εκ. ευρώ!

Το 92-93% του ποσού που έχει δοθεί σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου για Σχέδια Βελτίωσης στον αγροτικό τομέα έχει απορροφηθεί από την περιοχή της Τριφυλίας. Η περιοχή της Τριφυλίας ακόμη και στη σημερινή συγκυρία – λόγω κορωνοϊού- επιδεικνύει μεγάλη απορροφητικότητα πόρων.

Όπως επισήμανε ο διευθυντής της υπηρεσίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, μιλώντας στο gargalianoionline.gr, στην Τριφυλία έχουν κατατεθεί ήδη 25 σχέδια βελτίωσης και έχουν προχωρήσει όλα για πληρωμή. Το συνολικό ύψος προσεγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ και η δημόσια δαπάνη 1,35 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις αφορούν, είτε θερμοκήπια, είτε εγγειοβελτιωτικά, είτε μηχανολογικό εξοπλισμό, είτε νέες τεχνολογίες.

Αυτό βοηθάει, υπογράμμισε ο κ. Παρασκευόπουλος, στο να παραχθεί πλούτος στην περιοχή αλλά και καινούργιες θέσεις, γιατί αφορά νέες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό παλιών, αλλά και εγκατάσταση νέων τεχνολογιών και ευφυούς γεωργίας στις σύγχρονες γεωργικές εκμεταλλεύσεις. “Για ακόμη μια φορά η περιοχή μας, με τους προοδευτικούς παράγωγους στο τομέα των πρώιμων κηπευτικών αναπτύσσει νέες θερμοκηπιακές μονάδες, η συνολική έκταση αυτών που κατασκευάστηκαν ξεπερνά τα 70 στρέμματα, και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή τους προγράμματος. Δείχνουμε σαν περιοχή ότι μπορούμε να προωθήσουμε τις πιστώσεις, να αναπτύξουμε τον πρωτογενή τομέα και να αυξήσουμε την παραγωγή που είναι το ζητούμενο”. κατέληξε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button