Αγροτικά

Η Τυνησία αποθεματοτοποιεί ελαιολαδά της

Χωρίς να μπλέκει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας αλά – Βρυξέλλες, η Τυνησία προχωρά σε άμεσα μέτρα για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς της. Έτσι αποφάσισε να επιτρέψει την αποθεματοποίηση ελαιολάδων σε μεμονωμένους παραγωγούς με ποσότητα έως 20 τόνους έκαστος, για χρονικό διάστημα 6 μηνών.

Η διαφορά με την ΕΕ είναι ότι δεν χορηγεί καμιά αποζημίωση στους παραγωγούς, αλλά το κόστος επωμίζεται το Εθνικό Γραφείο Ελαιολάδου (ΟΝΗ). Το συμπέρασμα είναι πως η Τυνησία έχοντας φέτος μια παραγωγή ρεκόρ 330.000 τόνων περίπου και με τεράστια πολιτική πίεση των ελαιοπαραγωγών λόγω των χαμηλών τιμών 1,80 €/κιλό, προσπαθεί να βρει διεξόδους με τις εξαγωγές Η Τυνησία ενισχύει τη διεθνή της παρουσία και τώρα, με την αποσυμφόρηση της αγοράς. Στο βάθος του ορίζοντα ο ρόλος του Ερντογάν παραμένει ένα ερώτημα Τα γεωπολιτικά παιχνίδια Ερντογάν με το τυνησιακό ελαιόλαδο…

πηγή: olivenews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button