Εκπαίδευση

«Η χριστουγεννιάτικη μάχη του ζαχαροπλαστείου» από το Δημοτικό Κορώνης!

Φτάνουν πάλι τα Χριστούγεννα και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις! Πολύχρωμα στολίδια βγαίνουν από τα κουτιά τους, χριστουγεννιάτικα δέντρα πωλούνται στα καταστήματα, δώρα και πακέτα τυλίγονται με χρυσοκόκκινες κορδέλες, παιδικές φωνές ψάλλουν τα κάλαντα, καλοψημένες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές μοσχοβολάνε από παντού! Και οι μαθητές των Α΄ και Β΄ Τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Κορώνης οργανώνουν χριστουγεννιάτικη γιορτή, έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να προσφέρουν χαρά, κέφι, διασκέδαση και άφθονο γέλιο σε όλους όσους θα έρθουν να παρακολουθήσουν την παράσταση τους!
Παρόλο όμως που τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης, αυτή η παράσταση επιφυλάσσει μια ανατροπή! Κι αυτό γιατί στο έργο «Η χριστουγεννιάτικη μάχη του ζαχαροπλαστείου», μία διασκευή του βιβλίου του Κυριάκου Χαρίτου «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη», οι συγκρούσεις καλά κρατούν με τα διασημότερα γλυκά των Χριστουγέννων, τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα να βρίσκονται σε διαρκή πόλεμο! Ποιος θα βγει νικητής στη μάχη της εορταστικής βιτρίνας και θα έχει την καλύτερη θέση στην γιορτινή πιατέλα;
Αυτό θα το μάθουμε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, όπου παράλληλα με τη γιορτή θα λειτουργήσει και χριστουγεννιάτικο παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες φτιαγμένες από τους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς τους!
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μάρθα Παντελάκη, Δημήτρης Τσαρακλής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button