Κόσμος

Η χώρα που παράγει τόσο ρεύμα που πλήρωσε τους κάτοικους για να το χρησιμοποιήσουν

Μπορεί να μας φαίνεται απίστευτο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα το 2016 στη Γερμανία όπου η χώρα είχε τόσο πολύ ανανεώσιμη ενέργεια που οι καταναλωτές πληρώθηκαν για να χρησιμοποιήσουν το ρεύμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη γερμανική Energiewende, οι καιρικές συνθήκες και οι ισχυροί άνεμοι έκαναν τους αιολικούς, ηλιακούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς να παράγουν 54,6 GW, δηλαδή περίπου το 80% της κατανάλωσης ισχύος σε όλη τη χώρα.

Ως αποτέλεσμα, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας έφτασε σε αρνητικά επίπεδα αρνητικά από τις 7 μ.μ. έως τις 5 π.μ., φθάνοντας στα -130€ ανά MWh στη 1 π.μ.

Ο λόγος για τις αρνητικές τιμές της ενέργειας αποδίδονται εν μέρει και στην ακαμψία του συστήματος. Όταν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που παράγουν τόσο ρεύμα, κάποιες συμβατικές μονάδες μπορούν να βγουν προσωρινά εκτός σύνδεσης. Ωστόσο τα πυρηνικά εργοστάσια και τα εργοστάσια άνθρακα δεν μπορούν να κλείσουν γρήγορα και συχνά είναι φθηνότερο να αποβάλλουν τον ηλεκτρισμό με απώλειες παρά να περάσουν από τη διαδικασία διακοπής και επανέναρξης αργότερα.

Δείτε το video με το περιστατικό:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button