Κόσμος

Η 12χρονη εφευρέτης που έφτιαξε μια συσκευή που σώζει παιδιά

Η 12χρονη Λίντια Ντέντον από τη Βόρεια Καρολίνα, αγαπάει τα ζώα και όταν έβλεπε στις ειδήσεις πως πολλά σκυλιά πεθαίνουν επείδη τα αφεντικά τους τα αφήνουν στο αυτοκίνητο και πεθαίνουν από ασφυξία και θερμοπληξία, αποφάσισε να κάνει κάτι για να αλλάξει αυτή  κατάσταση.

Ξεκίνησε λοιπόν να φτιάχνει μια συσκευή που θα εντοπίζει πότε η κατάσταση σε ένα αυτοκίνητο γίνεται επικίνδυνη για τη ζωή των ζώων, στηριζόμενη σε στοιχεία όπως η θερμοκρασία.

Η συσκευή της μπορεί να είχε αρχικό σκοπό να σώσει τα συμπαθή τετράποδα, αλλά η εταιρεία που ανέλαβε την παραγωγή και τη διάθεσή της, θα το χρησιμοποιήσει για να προειδοποιεί τους γονείς πότε κινδυνεύουν τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο.

«Η νίκη στον διαγωνισμό είναι πολύ cool, αλλά πραγματικά ενδιαφέρομαι για την διάσωση ζωών» δήλωσε η 12χρονη στο περιοδικό People. «Η πρώτη μου σκέψη ήταν: Ίσως να μην πεθάνει κανένα μωρό αυτό το καλοκαίρι».

Η συσκευή λειτουργεί πολύ απλά, μετρώντας τη θερμοκρασία, κοντά στο παιδικό κάθισμα, και μόλις ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενεργοποιεί ένα συναγερμό για να ειδοποιηθούν οι περαστικοί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button