Τεχνολογία

Η 24χρονη που μετέτρεψε τα smartphones σε… επιστημονικά εργαστήρια

Η αγορά εκμάθησης μέσω κινητού αναμένεται να φτάσει τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024

Η Komal Dadlani ήταν 24 χρονών όταν ολοκλήρωσε το μάστερ της στη βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο της Χιλής.
Αγαπούσε την επιστήμη αλλά βαριόταν το μάθημα…

«Τα μαθήματά μου ήταν πολύ θεωρητικά και δεν ήταν τόσο ενθουσιώδη όσο θα ήθελα να είναι», δήλωσε στο CNBC’s Make It. «Τότε θα επισκεπτόμουν σχολεία στη Χιλή και εκεί δεν είχαν εργαστήρια».

Αποτέλεσμα εικόνας για Komal Dadlani Lab4U smartphones

Η απογοήτευση της Dadlani, γέννησε την ιδέα… Mια start-up που θα έκανε τις σπουδές στην επιστήμη πιο προσβάσιμες και διασκεδαστικές για τους λίγους φοιτητές στη Λατινική Αμερική, που ασχολούνται με πεδία όπως η επιστήμη, η τεχνολογία, η μηχανική ή τα μαθηματικά, σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών. Η αρχή ήταν να χρησιμοποιηθούν οι αισθητήρες και η ισχύς επεξεργασίας των smartphones και των δισκίων για επιστημονικά πειράματα.

«Ποτέ δεν θα πει κάποιος ότι η σελίδα 245 αυτού του βιβλίου, του άλλαξε τη ζωή», δήλωσε η Dadlani. »Είναι συνήθως η εμπειρία, ο δάσκαλος που αλλάζει την αντίληψή σας και τον τρόπο που σκέφτεστε».

Το 2013, η Dadlani ίδρυσε το Lab4U με τον Κολομβιανό μηχανικό Alvaro Peralta. Η εταιρεία διδάσκει βασικές αρχές επιστήμης στη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία επιτρέποντας πειράματα από μια εφαρμογή σε ένα smartphone ή tablet.

H/O: Komal Dadlani

Για παράδειγμα, η φωτογραφική μηχανή ενός κινητού τηλεφώνου χρησιμοποιείται για τη μέτρηση των δειγμάτων χρώματος σε ποτήρια νερού, αντικαθιστώντας έναν παραδοσιακό χρωματομετρητή, ο οποίος μπορεί να κοστίζει έως και 500 δολάρια. Τα πειράματα του Lab4U έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούν φτηνά, εύχρηστα αντικείμενα, όπως ταινία κάλυψης, αυτοκινητάκια ή ελατήρια.

Αποτέλεσμα εικόνας για Komal Dadlani Lab4U smartphones

«Με πολύ βασικά υλικά μπορείτε πραγματικά να εκτελέσετε πειράματα», εξήγησε η Dadlani.

Με περίπου 5 δισεκατομμύρια smartphones στον κόσμο, οι εφαρμογές κινητής εκμάθησης όπως το Lab4U, το Duolingo ή το Udemy αναμορφώνουν το εκπαιδευτικό τοπίο. Η αγορά εκμάθησης μέσω κινητού αναμένεται να φτάσει τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Global Industry Analysts.

Το Lab4U χρησιμοποιείται τώρα από περισσότερους από 100.000 φοιτητές σε 20 χώρες, με τιμή εκκίνησης 15 δολάρια ανά φοιτητή το εξάμηνο.

Η Dadlani δήλωσε ότι έχει αντιμετωπίσει αρκετά εμπόδια τα τελευταία έξι χρόνια, από την άντληση κεφαλαίων μέχρι το να πείσει τους φοιτητές να συνεργαστούν μαζί της για τη δοκιμή προϊόντων.

«Υπήρξε μάλιστα ένας μαθητής που πραγματικά μου πέταξε το τηλέφωνο στα μούτρα και είπε ότι δεν πρόκειται να το κάνω αυτό», δήλωσε τέλος η Dadlani.

Αποτέλεσμα εικόνας για Komal Dadlani Lab4U smartphones

 

επιμέλεια: Ρούλα Πράσινου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button