Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Η Google στο χωράφι με τα ρομπότ-συμβούλους της θυγατρικής Alphabet

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει εισέλθει στην αγροτική τεχνολογία και η Google δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή την εξέλιξη. Βάζοντας μπροστά την θυγατρική της εταιρεία Alphabet, η εταιρεία προσφέρει την τεγνoγνωσία της και παρουσιάζει τα πρώτα ρομπότ για το χωράφι.

Σύμφωνα με την Alphabet, το λογισμικό που ενσωματώνει το ρομπότ έχει ως στόχο να κάνει την καλλιέργεια των φυτών πιο αποτελεσματική. Τα πρωτότυπα αυτά γαλάζια ρομπότ συλλέγουν μεγάλες ποσότητες δεδομένων εξετάζοντας, αυτόνομα, μεμονωμένα φυτά με μεγάλη λεπτομέρεια και συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση των αποδόσεων των καλλιεργειών.Τα ρομπότ αυτά μπορούν, για παράδειγμα, να καταγράψουν πόσα φυτά αναπτύσσονται σε έναν αγρό. Το ρομπότ μπορεί επίσης να καταγράψει και να ταξινομήσει το μέγεθος των φυτών, των φύλλων ή των φρούτων.

Ακριβή δεδομένα σχετικά με την κατάσταση των φυτών

Δεδομένου ότι οι αγρότες γνωρίζουν τον καιρό και την κατάσταση του έδαφος, το ρομπότ μπορεί επικουρικά να τους δώσει πληροφορίες σχετικά με το πώς οι καλλιέργειές αναπτύσσονται πραγματικά και αντιδρούν σε αυτό το περιβάλλον.

Το νέο ρομπότ της Alphabet δοκιμάζεται ήδη από κτηνοτρόφους και αγρότες στην Αργεντινή, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική και τις ΗΠΑ, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένος χρονικός προσδιορισμός που καθορίζει πότε το ρομπότ αυτό θα μπορούσε να είναι εμπορικά διαθέσιμο.

Όπως λέει η θυγατρική της Google, τα δεδομένα που συλλέγονται από το ρομπότ τροφοδοτούνται σε ένα σύστημα «machine learning» που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναγνωρίσει τα πρότυπα και να δώσει στους αγρότες προτάσεις για βελτίωση. Έτσι αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην αναζήτηση παρασίτων και υποστηρίξουν τον έλεγχο αυτών. Ταυτόχρονα, θα μπορούσαν να πουν στους αγρότες πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για σπορά και συγκομιδή.

Τα ακριβή δεδομένα σχετικά με το πού ακριβώς φυτεύονται τα φυτά, ποια θρεπτικά συστατικά χρειάζονται και πόσο καλά ή καλά τα πάει η καλλιέργειά τους θα συμβάλλουν έτσι στην αποτελεσματικότερη παραγωγή. Η ομάδα ανάπτυξης πίσω από το ρομπότ περιλαμβάνει αγρότες, ερευνητές, επιστήμονες και μηχανικούς λογισμικού που έχουν δημιουργήσει μια σειρά πρωτότυπων ρομπότ και αισθητήρες που έχουν σχεδιαστεί για να προσδιορίζουν και να παρακολουθούν ακριβώς αυτούς τους παράγοντες.

Συνολικά, κάμερες και αισθητήρες θα χρησιμοποιύνται για τον προσδιορισμό της κατάστασης των φυτών καταγράφοντας τα μεγέθη των φύλλων και των φρούτων, το χρώμα, το ύψος του φυτού και άλλους δείκτες ενώ αρκετά εκατομμύρια ηχογραφήσεις και terabyte δεδομένων έχουν συλλεχθεί τα τελευταία χρόνια, για την ανάπτυξη του ρομπότ από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης.

Exit mobile version