Αθλητικά

Η Serie A ξανά μεγάλη: 1,085 δισ. ευρώ έως τώρα για το μεταγραφικό παζάρι

Η Serie A ανταγωνίζεται ξανά με τη LaLiga και την Premier League. Τουλάχιστον στα χρήματα που δίνονται για μεταγραφές.

Πέρυσι οι Ιταλοί έκαναν ρεκόρ με 1,276 δισ ευρώ, ένας αριθμός που διαμορφώθηκε και χάρη στα 117 εκατομμύρια του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αυτό το καλοκαίρι η Serie A δεν βρίσκεται πολύ μακριά. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία του Transfermarkt, οι σύλλογοι έχουν ξοδέψει 1,085 δισ ευρώ, αριθμός που θα αυξηθεί χωρίς καμία αμφιβολία.

Η Ιντερ, η οποία με την άφιξη του Αντόνιο Κόντε, ήταν μία από τις πιο δραστήριες με δαπάνη περίπου 160 εκατομμυρίων. Ανάμεσα στις αποκτήσεις και αυτή του Ρομέλου Λουκάκου (65 εκατομμύρια), ενώ αναμένεται και ο Αλέξις Σάντσες τις επόμενες ημέρες.

Η Γιουβέντους με τον Ντε Λιχτ (85 εκατομμύρια), τον Ντανίλο (37) αλλά και τους ελεύθερους Ραμπιό και Ράμσεϊ ενίσχυσε μέχρι τώρα με σχεδόν 190 εκατομμύρια το νέο έργο του Σάρι.

Οι σύλλογοι αυτή την φορά είχαν έναν σύμμαχο: τον νέο ιταλικό «νόμο Μπέκαμ», το «διάταγμα Crescita», ο οποίος δίνει το δικαίωμα πληρωμής φόρων μόνο στο 50% του μισθού των παικτών που έφτασαν στη Serie A, έχοντας ζήσει τουλάχιστον δύο χρόνια στο εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button