ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Η Stella Mare κερδίζει στην εξωστρέφεια – Νέα διάκριση στο διαγωνισμό Greek Exports Awards 2017

1


H Stella Mare αναδείχθηκε και φέτος «πρωταγωνίστρια» για το ισχυρό της όραμα και τις επιχειρηματικές πρακτικές της, οι οποίες ξεπερνούν τα σύνορα της Ελλάδας και οδηγούν την ανάπτυξη, κερδίζοντας το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Top Export Company  Brand στο διαγωνισμό Greek Exports Awards 2017. Το βραβείο αυτό αποτελεί απόλυτη επιβράβευση και μια ακόμη αναγνώριση της επιτυχημένης πορείας της εταιρείας στον έντονο εξαγωγικό της προσανατολισμό.

Με κληρονομιά την αγάπη για τη θάλασσα, και με εφόδιο τη γνώση τριών ολόκληρων γενεών στο χώρο των αλιευμάτων, η οικογένεια Τεριζάκη, το 2013 ίδρυσε στη Μαραθόπολη Μεσσηνίας, «Το αστέρι των θαλασσών», μια υπερσύγχρονη Μονάδα Επεξεργασίας, Συσκευασίας, Τυποποίησης και Εμπορίας Φιλέτου Γαύρου και Σαρδέλας.   Η Stella Μare επενδύει στα ελληνικά ψάρια, στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο φρέσκων, επεξεργασμένων και κατεψυγμένων αλιευμάτων, βραβεύεται και κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές εντός και εκτός συνόρων.

Μέχρι στιγμής τα προϊόντα της Stella Mare «ταξιδεύουν» σε διάφορες αγορές όπως Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αμερική και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ πληρούν  τις πιο αυστηρές Ευρωπαϊκές προδιαγραφές για τη διάθεσή τους στις παγκόσμιες αγορές. Στην Ελλάδα θα βρείτε τα προϊόντα  στα ράφια ισχυρών αλυσίδων σούπερ μάρκετ της εγχώριας αγοράς, σε ξενοδοχεία, σε εστιατόρια, σε ιχθυοπωλεία, σε μεζεδοπωλεία, σε λοιπά delicatessen σημεία αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Stella Mare είναι  η διάθεση στην αγορά γκουρμέ και θρεπτικών επιλογών σε προσιτές τιμές, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις δυσμενείς συγκυρίες της ύφεσης που διέπουν την εγχώρια οικονομία.

 

2

Στη φωτογραφία ο κύριος Αθανασίου Ηλίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece βραβεύει την κυρία Στέλλα Τεριζάκη, εκ μέρους της εταιρείας Stella Mare.

Ο θεσμός επιβράβευσης Greek Exports Awards διοργανώνεται  από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ-ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Media και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ. Η φιλοσοφία του θεσμού, είναι η επιβράβευση της Αριστείας στον τομέα των εξαγωγών (αγαθών και υπηρεσιών) του εγχώριου επιχειρηματικού κόσμου, προκειμένου να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας που καταφέρνουν  και βρίσκουν δημιουργικές διεξόδους, παρά τις αντιξοότητες.

Η τελετή απονομής έγινε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στο Divani Apollon Palace and Thalasso, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα,  παρουσία ανώτατων στελεχών της κυβέρνησης και της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, με κεντρικό ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.

 

Ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, στην κεντρική ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η εξωστρέφεια ήταν αυτή που έσωσε τις επιχειρήσεις, που έδωσαν μια άνιση μάχη και είναι αυτή που ερχόμαστε σήμερα να τιμήσουμε. Δεν αρκεί όμως μόνο η επιχειρηματικότητα και το δαιμόνιο του έλληνα επιχειρηματία». Συνέχισε λέγοντας ότι «Για να μπορέσουμε όμως να μπούμε σε ένα δρόμο ανάπτυξης, χρειάζεται η υποστήριξη από ένα σχεδιασμό, που η δημόσια εξουσία θα εξασφαλίζει και ένας καινούργιος επιχειρηματικός προσανατολισμός, που θα περιλαμβάνει τυποποίηση των προϊόντων και προτεραιότητα στην ποιότητα και όχι την ποσότητα.» Ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας «πως με το ελληνικό δαιμόνιο του Οδυσσέα και τη στήριξη της πολιτείας είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε στις νέες θάλασσες της παγκοσμιοποίησης που έχουν κινδύνους αλλά και ευκαιρίες».

H εταιρεία Stella Mare θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους συνεργάτες και τους πελάτες της για τη στήριξη.

3
Συνολικά στα Greek Exports Awards 2017 αναδείχθηκαν νικητές οι παρακάτω εταιρείες:

A: SPECIAL EXPORTS AWARDS
Top Greek Export Company 2017
GOLD: ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ
SILVER: ΜΕΒΓΑΛ
SILVER: SIAMIDIS S.A.
SILVER: KLEEMANN HELLAS SA
SILVER: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT
SILVER: ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.

Top Innovation in Export
GOLD: SOFTOMOTIVE
SILVER: ΜΕΒΓΑΛ

Honorary Export Distinctions
– ΠΡΕΣΒΗΣ κ. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΕΡΡΟΣ
– ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Β: TOP EXPORT COMPANIES
Top Industrial Export Company
GOLD: ΜΕΒΓΑΛ
GOLD: XHTOΣ ΑΒΕΕ
GOLD: SIAMIDIS S.A.
GOLD: OLYMPIA ELECTRONICS
GOLD: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT
GOLD: ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ Α.Ε.
GOLD: HELESI S.A.
GOLD: ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ ΑΒΕΕ
SILVER: ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ ΑΕ
SILVER: ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ
SILVER: ALUMINCO
BRONZE: MEGARA RESINS SA
BRONZE: ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ Α.Β.Ε.Ε.

Top Services Export Company
GOLD: ΣΑΛΦΩ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕ
GOLD: EULER HERMES
GOLD: INTELLI SOLUTIONS A.E.
SILVER: SOFTOMOTIVE
SILVER: DK CONSULTANTS
BRONZE: UPCOM

Top Manufacturing Export Company
GOLD: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT
SILVER: OLYMPIA ELECTRONICS
SILVER: ΑΛΜΠΑΝΤΑΚΗΣ Α.Ε.Ε.Β.Ε.

C: TOP EXPORT BRANDS
Top Branded Export Product
GOLD: ΜΕΒΓΑΛ
GOLD: XHTOΣ ΑΒΕΕ
GOLD: MODELLO GROUP S.A.
SILVER: (ALFA) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ. ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ ΑΕΒΕ
SILVER: ALUMINCO
BRONZE: PEGASUS BIO HYPERFOODS
BRONZE: ΚΛΗΜΗΣ (ΒΑΣ.& ΑΙΚ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΟΕ)

Top Branded Export Service
GOLD: EULER HERMES
BRONZE: SOFTOMOTIVE

Top Export Company Brand
GOLD: (ALFA) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ. ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ ΑΕΒΕ
SILVER: STELLA MARE FISHERIES
SILVER: AKΡΟΛΙΘΟΣ ΑΒΕΕ

Top Export Packaging
GOLD: (ALFA) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ. ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ ΑΕΒΕ

D: TOP EXPORT ASSISTANCE COMPANIES
Top Export International Logistics & Transportation
GOLD: TRANSCOMBI EXPRESS

Top Export Insurance Partner
GOLD: EULER HERMES
SILVER: COFACE

Top Export Consultant
GOLD: GREAT GREEK EXPORTS & TRADE
GOLD: DK CONSULTANTS
SILVER: LINE GROUP
SILVER: WIN ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button