ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Θαλάσσιες χελώνες στο λιμάνι της Κυπαρισσίας [εικόνες]

ΧΕΛΩΝΑ 1


ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΉ ατραξιόν έγινε τις τελευταίες ημέρες η παρουσία στα υγρά νερά της περιοχής του λιμανιού, 3 χελώνες Καρέτα-Καρέτα που βρήκαν καταφύγιο στα ήρεμα νερά της περιοχής, προκαλώντας την προσοχή φίλων της θάλασσας αλλά και επισκεπτών.
Φίλη αναγνώστρια σημείωνε στα κοινωνικά δίκτυα όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του έμβιου όντος στην περιοχή ότι “η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται, είναι ευλογία να ζεις δίπλα της…” ενώ άλλος φίλος αναγνώστης πρόσθεσε ότι “η μία από τις χελώνες ήταν ακίνητη επί ώρες σε σημείο της προκυμαίας όπου έχει ασφάλεια, ενώ όλοι χάρηκαν όταν είδαν να κολυμπούν στα νερά του λιμανιού και τις τρεις μαζί….πραγματικά αξίζει τον κόπο”. Τις χελώνες πάντως είδαν την Κυριακή οικογένειες με παιδιά που επισκέφθηκαν το λιμάνι, για την μοναδική εμπειρία.
Σημασία έχει ότι η χελώνα συμβίωνε για αιώνες και εξακολουθεί να συμβαίνει το ίδιο στις μέρες μας, καθώς το περιβάλλον διαθέτει μηχανισμούς αυτοπροστασίας και δεν θέλει από κανέναν να το εκπροσωπεί ή να το καπελώνει. Απόδειξη ότι η αρμονική συμβίωση υφίσταται παρά την ανθρωπογενή δραστηριότητα. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
Οι φωτογραφίες είναι του συνεργάτη της σελίδας μας Δημήτρη Ζογκόκη

ΧΕΛΩΝΑ 2

ΧΕΛΩΝΑ 3

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button