Τεχνολογία

Θα χτυπάνε κάρτα με… δακτυλικό αποτύπωμα οι δημόσιοι υπάλληλοι

Ο κανονισμός που φέρνει αλλαγές στο δημόσιο στην Ιταλία, μεταξύ αυτών και την κάρτα με… δακτυλικό αποτύπωμα για τους δημοσίους υπαλλήλους, είναι έτοιμος και έχει σταλεί ήδη στην αρμόδια επιτροπή προσωπικών δεδομένων για να εξακριβωθεί η συνταγματικότητά του.

Αν κριθεί συνταγματικός, αναμένεται πως θα κατατεθεί για έγκριση μέσα στον Σεπτέμβριο.

Και δεν είναι μόνο τα δακτυλικά αποτυπώματα. Η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης της Ιταλίας μίλησε και για βιντεοπαρακολούθηση…

«Είμαι ευτυχής που ένας νόμος προβλέπει τη δραστική μείωση του χρόνου διεξαγωγής των διαγωνισμών, τις νέες υποδομές σε στρατηγικούς τομείς της δημόσιας διοίκησης, βοήθεια προς τις διευθύνσεις που έχουν ανάγκη και μία επιτέλους αποτελεσματική μέθοδο για την καταπολέμηση των απουσιών από την εργασία. Έως σήμερα, είναι γεγονός, τη γλιτώνανε πολλοί.

Σήμερα με τα δακτυλικά αποτυπώματα και τη βιντεοπαρακολούθηση θα αποτρέπουμε το φαινόμενο αυτό. Τελείωσε η εποχή της εξαπάτησης», ανακοίνωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Τζούλια Μποντζόρνο.

Η ίδια προσέθεσε πως ήρθε το τέλος της «συναδελφικής αλληλεγγύης» για το κτύπημα της καρτέλας από συνάδελφο όταν κάποιος δεν πάει στη δουλειά του, αναφερόμενη σε μία μεγάλου εύρους παρόμοια υπόθεση που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας στο νοσοκομείο της Μολφέτα, κοντά στο Μπάρι, η οποία προκάλεσε εισαγγελική έρευνα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button