Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον 16χρονο – Δίνει «μάχη» για τη ζωή του

Κρίσιμη είναι η κατάσταση του 16χρονου που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μετά τα πυρά που δέχθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στην περιοχή των Διαβατών, στη Θεσσαλονίκη.

Ο νεαρός Ρομά υποβλήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε ιατροδικαστική εξέταση, ύστερα από εισαγγελική εντολή στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο 16χρονος φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα που δέχθηκε από το υπηρεσιακό όπλο του κατηγορούμενου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Κατά τα ίδια ευρήματα, διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Στο μεταξύ, χωρίς εντάσεις κύλησε η νύχτα στη Θεσσαλονίκη, όπου τα προηγούμενα 24ωρα είχαν εκδηλωθεί επεισόδια από ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονταν για τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου θύματος.

Χθες στις 9 το βράδυ εκδηλώθηκε επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Δενδροποτάμου με περιορισμένες ρίψεις μολότοφ, χωρίς όμως να αναφερθούν ζημιές ή τραυματισμοί. Στη θέα των αστυνομικών οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Τα δύο στοιχεία που ανατρέπουν την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Μια βολίδα καρφωμένη σε τοίχο στο σημείο που δέχτηκε τα αστυνομικά πυρά ο 16χρονος ρομά και ένα βίντεο που κατέγραψε κρίσιμα δευτερόλεπτα της καταδίωξης, ανατρέπουν την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το αιματηρό συμβάν στα Διαβατά στη Θεσσαλονίκη.

Τα δύο στοιχεία που προκύπτουν στα πλαίσια της προανάκρισης του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ενδέχεται να καταρρίψουν τον ισχυρισμό της προειδοποιητικής βολής στον αέρα από τον κατηγορούμενο αστυνομικό, αλλά και τις αναφορές για σειρά επικίνδυνων ελιγμών από το αγροτικό που οδηγούσε ο ανήλικος.

Η βαλλιστική διαψεύδει τον αστυφύλακα;

Στην είσοδο ενός ξενώνα που μένουν συγγενείς κρατουμένων των φυλακών Διαβατών, εντοπίστηκε η βολίδα που ενδέχεται να προήλθε από το όπλο του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πυροβόλησε τον 16χρονο.

Λίγα μέτρα μακριά είχε ακινητοποιηθεί το αγροτικό του ανήλικου ρομά. Η σφαίρα, μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας για να γίνει βαλλιστική εξέταση. Αν αποδειχτεί ότι προέρχεται από το όπλο του αστυνομικού, τότε άμεσα καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του, σύμφωνα με τους οποίους «έριξε προειδοποιητική βολή στην αέρα», πριν τραυματίσει σοβαρά τον ανήλικο με μια δεύτερη σφαίρα. Η κατάληξη της βολίδας, δείχνει ότι είχε αντίστοιχη πορεία, με αυτή που καρφώθηκε στο κεφάλι του 16χρονου.

Το βίντεο δεν δείχνει σκόπιμο ελιγμό

Βίντεο που εξετάζουν οι αρχές, έχει αποτυπώσει το αγροτικό του 16χρονου να «καβαλάει» τις γραμμές του τρένου στα Διαβατά και να εκτρέπεται της πορείας του κάνοντας αναστροφή.

Η εικόνα του υλικού, είναι θολή, φαίνεται όμως να καταγράφει ότι το όχημα δεν άλλαξε σκόπιμα κατεύθυνση για να εμβολίσει τη μοτοσικλέτα των αστυνομικών. Η μια μηχανή φαινεται να περνάει μπροστά απο το αυτοκίνητο δίχως ο 16χρονος να κινηθεί προς το μέρος της και αφού απομακρύνεται, ο ανήλικος βάζει μπροστά το αγροτικό για να φύγει δεχόμενος τα πυρά.

«Παραβιάζοντας αλλεπάλληλα φωτεινούς σηματοδότες και ενεργώντας συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Αστυνομία, κάτι το οποίο δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να αποτυπώνεται σε κανένα από τα βίντεο που υπάρχουν στην κατοχή των αρχών και κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Μάλιστα η μηχανή της αστυνομίας δεν προπορεύεται, αλλά ακολουθεί το αγροτικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button