Ελλάδα

Θράσος δίχως όρια από Τουρκία – Κάλεσε τα διεθνή ΜΜΕ το Σάββατο για να καταγράψουν τις βάρκες που θα φεύγουν για τα ελληνικά νησιά

Οι τουρκικές αρχές κάνουν τα πάντα για να διευκολύνουν τους πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν στην ελληνική επικράτεια, καθοδηγώντας τους και από περάσματα διακινητών, σε μια κατάφωρη παραβίαση της ευρωτουρκικής συμφωνίας.

Μετανάστες και πρόσφυγες που μίλησαν στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλη Κωστίδη ευχαρίστησαν μάλιστα τον πρόεδρο της Τουρκίας επειδή, όπως εξήγησε, τους παρέχει δωρεάν λεωφορεία, ενώ τουρκικά στρατιωτικά οχήματα επίσης βοηθούν τους πρόσφυγες!

Μάλιστα, οι τουρκικές αρχές έχουν καλέσει για το Σάββατο διεθνή και τουρκικά ΜΜΕ για να καταγράψουν τις βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες που φεύγουν από τα τουρκικά παράλια για τα ελληνικά νησιά, την ίδια ώρα που η βελτίωση του καιρού θα διευκολύνει τις προσφυγικές ροές.

Σημειώνεται ότι η τουρκική στάση στο προσφυγικό προκαλεί τα πυρά των διεθνών ΜΜΕ. Για «τηλεοπτική προπαγάνδα» όσον αφορά το προσφυγικό κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ, με δημοσιογράφους να εκτιμούν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «παίζει το χαρτί το προσφύγων». Ως «κίνηση πανικού και απόγνωσης ενώπιων μιας καταστροφής στον πόλεμο της Σύριας» χαρακτηρίζει η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel τη στάση της Άγκυρας. Την ίδια στιγμή, η Deutsche Welle αναφέρει ότι 120.000 μετανάστες και πρόσφυγες επιδιώκουν να περάσουν στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button