Πελοπόννησος

Θυμίζει Ζαγοροχώρια: Το χωριουδάκι στην Πελοπόννησο που δικαίως κερδίζει τον τίτλο του απόλυτου φθινοπωρινού προορισμού!

Τις μέρες που αντιλαμβάνεσαι πως το καλοκαίρι ημερολογιακά αλλά και πρακτικά σε αποχαιρετά, δεν έχεις παρά να οργανώσεις μία ολιγοήμερη εκδρομή για να πας κόντρα στο δυσάρεστο συναίσθημα της συνειδητοποίησης πως οι ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές φτάνουν στο τέλος τους. Κάπως έτσι, θα αγαπήσεις αυτή την «ενδιάμεση» εποχή και θα μπεις με περισσότερη φόρα στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Πού να πάει όμως κάποιος το φθινόπωρο, όταν οι περισσότερες περιοχές της χώρας χωρίζονται σε καλοκαιρινές και χειμερινές;

Κι όμως, υπάρχουν κάποια ονειρεμένα μέρη των οποίων η καλύτερη εποχή είναι από τα τέλη Σεπτέμβρη μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη. Τότε που τα φύλλα κιτρινίζουν, η θερμοκρασία πέφτει αισθητά και τα πρωτοβρόχια κάνουν την εμφάνισή τους.Μέρη ειδυλλιακά, οικονομικά και πανέτοιμα να σου προσφέρουν την ηρεμία και τη χαλάρωση που δεν σου χάρισαν οι θερινές εξορμήσεις σου. Αν πιστεύεις πως πρέπει να ταξιδέψεις πολλά χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, κάνεις μεγάλο λάθος, αφού ένας καταπληκτικός προορισμός του φθινοπώρου βρίσκεται στην Κόρινθο, 1,5 περίπου ώρα από την Αθήνα.

Στην περιοχή Γκούρα του νομού Κορινθίας θα συναντήσεις ένα καταπράσινο τοπίο, με τρεχούμενα νερά, επιβλητικά αρχοντικά και πετρόχτιστα σοκάκια. Το πανέμορφο χωριουδάκι που φέρνει πολύ σε Ζαγοροχώρια, βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων και είναι αμφιθεατρικά χτισμένο στις πλαγιές της ορεινής Κορινθίας.

Ο μεγάλος και υπεραιωνόβιος πλάτανος που θα αντικρύσεις μπαίνοντας στο χωριό θα σε πείσει πως εκεί πρέπει να κάτσεις για να απολαύσεις τον καφέ ή το τσιπουράκι σου. Τα τραπεζάκια των γραφικών καφενείων στέκουν μπροστά σου απίστευτα δελεαστικά, ενώ το φαγητό στην περιοχή είναι εξαιρετικό, με το κρέας φυσικά να έχει την τιμητική του. Θα φας καλά, θα φας πολύ, σε τιμές εξαιρετικές – και πολλές φορές χαμηλότερες και από της Αθήνας.

Στην Γκούρα θα μαγευτείς από την καταπληκτική θέα, με τον κάμπο του Φενεού, τη Ζήρια και τις κορυφές του Χέλμου να κλέβουν την παράσταση και να χαρίζουν τα πιο υπέροχα ηλιοβασιλέματα.

Αρκετά κοντά στο χωριό, βρίσκεται και η περίφημη και λαξευμένη στην πέτρα Παναγία των Βράχων, ένα αξιοθέατο  που προσελκύει δεκάδες επισκέπτες από τις γύρω περιοχές κάθε Σαββατοκύριακο και απαιτεί να της δώσεις τον χρόνο σου.

Οι λίμνες με τα φουντωτά δάση

Λίγη ώρα μακριά από την Γκούρα, θα έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις τις λίμνες Δόξα και Στυμφαλία, δύο πανέμορφους υδροβιότοπους που εναλλάσσουν όλα τα χρώματα του φθινοπώρου σε κάθε βλέμμα. Γύρω από τις δυο λιμνούλες εκτείνεται μία τεράστια περιοχή με δάση φουντωτά, που είναι ό,τι πρέπει για πεζοπορία και εξερεύνηση μέσω των ειδικά διαμορφωμένων μονοπατιών της. Φόρα τα κατάλληλα παπούτσια και άνετα ρούχα και φρόντισε να γνωρίσεις ολόκληρη την περιοχή.

Μία εκδρομή στην Γκούρα αρκεί για να σε πείσει πως αυτή η εποχή ενδείκνυται για αποδράσεις στη φύση,  εξερεύνηση ή χαλάρωση, περισσότερο από κάθε άλλη.

Η περιοχή της Κορίνθου, άλλωστε, είναι θαύμα τον Οκτώβρη με πολλές επιλογές για εξορμήσεις και μίνι διακοπές.

Μήπως πρέπει να το κανονίσεις άμεσα;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button