Δήμος Καλαμάτας

Θ. Βασιλόπουλος: «Στηρίζοντας τους επαγγελματίες της εστίασης, στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας»

Επίσκεψη σε καταστήματα του κέντρου και της παραλίας, με αφορμή την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων της εστίασης πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο Δήμαρχος συζήτησε με επαγγελματίες και με πολίτες, ενώ κατέγραψε αιτήματα και προβληματισμούς σχετικά με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στη μετά καραντίνα εποχή. Μάλιστα εξετάστηκαν από κοντά τα περιθώρια που υπάρχουν για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και τη γενικότερη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων. Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής παραμένει και η ενίσχυση της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης με μειώσεις τελών στο μέτρο των δυνατοτήτων που υπάρχουν.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Καλούμαστε σήμερα να αντιμετωπίσουμε τη νέα κανονικότητα. Έχουμε περάσει στην επόμενη φάση της υγειονομικής κρίσης, με το άνοιγμα των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εξετάζουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν, κυρίως σε σχέση με τους κοινόχρηστους χώρους. Στόχος είναι η στήριξη των επαγγελματιών. Αυτό είναι αυτονόητο, γιατί στηρίζοντας τους επαγγελματίες αυτού του κλάδου στηρίζουμε και τις θέσεις εργασίας και αυτό είναι το ζητούμενο. Την επόμενη ημέρα να είμαστε όλοι εδώ και να έχουμε εργασία. Εμείς ως Δήμος Καλαμάτας έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο την επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, είτε μέσα από μειώσεις, είτε με διάθεση επιπλέον τετραγωνικών για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Ακούμε τους επαγγελματίες με προσοχή, εξετάζουμε τα αιτήματά τους και εντός της εβδομάδα θα έχουν ληφθεί οι ανάλογες αποφάσεις για το σύνολο του Δήμου, ενσωματώνοντας και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης».

Το Δήμαρχο στις επισκέψεις του συνόδευαν στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button