Κόσμος

Ινδία: Αξιωματούχος άδειασε φράγμα για να βρει το χαμένο του κινητό

Ένας Ινδός αξιωματούχος που έγινε πρωτοσέλιδο όταν άδειασε ένα φράγμα για να ανακτήσει το τηλέφωνό του, τιμωρήθηκε με πρόστιμο από την κυβέρνηση.

Ο Rajesh Vishwas κλήθηκε να πληρώσει 53.092 ρουπίες (ή αλλιώς 642 δολάρια) επειδή άντλησε εκατομμύρια λίτρα νερού χωρίς να ζητήσει άδεια από τις αρχές.

Του είχε πέσει η συσκευή ενώ έβγαζε selfie και ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να την ανακτήσει καθώς περιείχε ευαίσθητα κυβερνητικά δεδομένα.

Όμως ο αξιωματούχος κατηγορήθηκε για κατάχρηση της θέσης του.

Ο επιθεωρητής τροφίμων έριξε το τηλέφωνο Samsung, αξίας περίπου 100.000 ρουπιών, στο φράγμα Kherkatta στο κεντρικό ινδικό κρατίδιο Chhattisgarh την περασμένη εβδομάδα.

Αφού οι ντόπιοι δύτες δεν μπόρεσαν να βρουν το τηλέφωνο, πλήρωσε για να φέρει μια αντλία ντίζελ. Η αντλία λειτούργησε για αρκετές ημέρες, αδειάζοντας χιλιάδες λίτρα νερού, αλλά μέχρι να βρεθεί το τηλέφωνο, ήταν πολύ γεμάτο νερό για να λειτουργήσει.
Εκείνη την εποχή, ο Vishwas είχε δηλώσει στα μέσα ενημέρωσης ότι είχε προφορική άδεια από έναν υπάλληλο να στραγγίξει «λίγο νερό σε ένα κοντινό κανάλι», προσθέτοντας ότι ο υπάλληλος είπε ότι αυτό «στην πραγματικότητα θα ωφελούσε τους αγρότες που θα είχαν περισσότερο νερό».

Ωστόσο, οι αρχές έθεσαν τον Vishwas σε διαθεσιμότητα από τη θέση του για το περιστατικό. Και πριν από λίγες ημέρες, η κρατική υπηρεσία άρδευσης του έστειλε επιστολή με την οποία τον τιμωρούσε για τις πράξεις του. Το BBC έχει δει αντίγραφο της επιστολής.

Ανέφερε ότι ο Vishwas είχε σπαταλήσει 4,1 εκατομμύρια λίτρα νερού (880.000 γαλόνια) για το «προσωπικό του συμφέρον» και ότι έπρεπε να πληρώσει για το νερό καθώς και πρόστιμο 10.000 ρουπίων για «εκκένωση νερού χωρίς άδεια».

Πρόσθεσε ότι η ενέργειά του ήταν «παράνομη» και «τιμωρείται σύμφωνα με τον νόμο περί άρδευσης του Chhattisgarh».

Όταν αναφέρθηκε για πρώτη φορά, το περιστατικό είχε προκαλέσει οργή στη χώρα. Πολλοί πολιτικοί επέκριναν τις ενέργειες του αξιωματούχου και δήλωσαν ότι το νερό θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί καλύτερα σε μια χώρα όπου πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν έλλειψη νερού, ιδίως κατά τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button