Πελοπόννησος

Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» – Στο κάδρο η Πελοπόννησος

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, αναμένονται βροχές, πολύ ισχυροί άνεμοι και χιόνια

Ιδιαίτερα άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι και το τέλος του Νοεμβρίου, καθώς, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται ισχυρή κακοκαιρία με βροχές, δυνατούς ανέμους και χιόνια στα ορεινά της χώρας, αλλά και της Κρήτης.

Στην ίδια σελίδα και η πρόγνωση από τον μετεωρολόγο, Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστα Λαγουβάδο, ο οποίος προειδοποιεί για επικίνδυνα φαινόμενα, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλημμύρες σε διάφορες περιοχές της χώρας και καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται για την πρόγνωση του καιρού.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Με την «παρέλαση» των βαρομετρικών χαμηλών στην περιοχή μας να συνεχίζεται, θα κυλήσει και η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης η επικράτηση ενός ιδιαίτερα άστατου καιρού που θα έχει από βροχές και πολύ ισχυρούς ανέμους, μέχρι και χιόνια στα βουνά μας θυμιζοντάς μας ότι μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα.

Ισχυρή κακοκαιρία μεσοβδόμαδα

«Η μέρα που θέλει προσοχή είναι η Τετάρτη, γιατί, παρ’ ότι θα ανέβει η θερμοκρασία λόγω της στροφής των ανέμων, φαίνεται να υπάρχει μια σημαντική κακοκαιρία η οποία θα μας επηρεάσει, ένα δεύτερο βαρομετρικό χαμηλό μετά το σημερινό, το οποίο θα είναι αρκετά βαθύ. Θα κατευθυνθεί από την Ιταλία προς ο Ιόνιο και θα φέρει βροχές και καταιγίδες σε πολύ μεγάλο μέρος της χώρας, με σχετικά μεγάλα ύψη βροχής σε αρκετές περιοχές» τόνισε ο κ. Λαγουβάρδος και πρόσθεσε «Αναμένονται καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και στις παράκτιες περιοχές του νησιού, αλλά θα έχουμε βροχή και στα δυτικά και στο εσωτερικό των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων. Εκτιμώ ότι σε κάποιες περιοχές θα έχουμε βροχές που θα ξεπεράσουν συνολικά τα 30 – 40 χιλιοστά, δεν θα έχουμε κάτι απειλητικό δηλαδή, αλλά χρειάζεται προσοχή».

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης, αναμένεται να κινηθεί ανατολικά και καθώς θα περάσει πάνω από τη Μεσόγειο, θα βαθύνει αρκετά κι έτσι αρκετά οργανωμένο θα «χτυπήσει» τη χώρα μας το διάστημα Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή πρωί και από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά.

Η παραπάνω εξέλιξη θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, ενώ τα φαινόμενα αυτά θα συνοδεύονται και από πολύ ισχυρούς – θυελλώδεις ανέμους.

Τα πιο έντονα φαινόμενα (βροχές – καταιγίδες – χαλάζι – ισχυρούς κεραυνούς) αναμένονται στα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου, στη Πελοπόννησο με έμφαση τα δυτικά και περισσότερο τα ανατολικά και νότια παράλια, στη Στερεά με έμφαση το κεντρικό και περισσότερο το ανατολικό τμήμα της συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία – Σποράδες, στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία – Θράκη καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Την Παρασκευή σταδιακά η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί για να οδηγηθούμε σε ένα Σαββατοκύριακο με γενικά ήπιο καιρό ο οποίος θα οδηγήσει τον υδράργυρο και σε άνοδο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button