Κόσμος

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Κίνα – «Έβρεξε» μέχρι και πραγματικά χταπόδια

Στην Ελλάδα λέμε «βρέχει καρακλοπόδαρα» στην Αγγλία λένε «βρέχει γάτες» στην Κίνα θα λένε» βρέχει χταπόδια». Το περιστατικό συνέβη στην παραθαλάσσια πόλη Κινγκτάο της Ανατολικής Κίνας. Έβρεξε τόσο ξαφνικά και τόσο πολύ. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που βρέχει χταπόδια, γαρίδες και άλλα μαλάκια, ενώ η ταχύτητα των ανέμων ξεπέρασε κάθε ρεκόρ.

Στις φωτογραφίες μπορεί να δει κάποιος ότι έχει βρέξει χταπόδια, αστερίες και διαφόρων ειδών μαλάκια. Το φαινόμενο πιστεύεται ότι προκλήθηκε από ξαφνικό ανεμοστρόβιλο επάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ο οποίος ρούφηξε τα ψάρια και στη συνέχεια το σύννεφο της βροχής τα παρέσυρε μέχρι την παραθαλάσσια πόλη. Παρόμοια φαινόμενα έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια της ιστορίας.

1ος αιώνας : Ο Πλίνιος Ο Πρεσβύτερος έγραψε για τις καταιγίδες βατράχων και ψαριών

1794 : Γάλλοι στρατιώτες που σταθμεύουν στο Lalain, κοντά στη Λίλ, ανέφεραν πτώματα που πέφτουν από τον ουρανό κατά τη διάρκεια έντονων βροχών.

1876 : Μια γυναίκα στο Κεντάκυ ανέφερε ότι νιφάδες κρέατος πέφτουν από τον ουρανό. Οι δοκιμές διαπίστωσαν ότι το κρέας ήταν κυνήγι.

  1. : Μια βροχή από αράχνες πέφτει στην αυστραλιανή πόλη Goulburn.

1976 : Στο San Luis Opisbo στην Καλιφόρνια, τα μαύρα πτηνά και τα περιστέρια βρέθηκαν από τον ουρανό για δύο ημέρες.

2008 : Μια μυστηριώδης βροχή ψαριών πέφτει σε ένα χωριό στην Κεράλα της Ινδίας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button