ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Ισόβια κάθειρξη και μεγάλες χρηματικές ποινές για τη μεγάλη χασισοφυτεία στους Γαργαλιάνους

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας σε δύο κατηγορούμενους, 50 και 47 ετών, από τη Μεθώνη και τους Γαργαλιάνους αντίστοιχα για καλλιέργεια χασισοφυτείας 1.142 δενδρυλλίων, σε αγροτοδασική έκταση κοντά στους Γαργαλιάνιους – στην Ε.Ο. Γαργαλιάνοι – Ρωμανός- τον Σεπτέμβριο του 2017!

Το δικαστήριο επέβαλε στους δύο κατηγορούμενους ποινή ισόβιας κάθειρξης και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ στον καθένα!

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε από το δικαστήριο γιατί το προσδοκώμενο όφελος από την καλλιέργεια εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσε τα 75.000 ευρώ. Εν τω μεταξύ και οι δύο κατηγορούμενοι είναι υπότροποι και είχαν καταδικαστεί ξανά στο παρελθόν.

Η ποινική νομοθεσία προβλέπει ότι με ισόβια κάθειρξη απειλούνται όσοι διακινούν κατ’ επάγγελμα ναρκωτικά, προσδοκώντας όφελος τουλάχιστον 75.000 ευρώ.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας και τις καταθέσεις των μαρτύρων προκύπτει ότι λόγω της έκτασης της χασισοφυτείας -περίπου τρία στρέμματα- και του τρόπου με τον οποίο είχε οργανωθεί επρόκειτο για μια «καλά οργανωμένη δουλειά». Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη της χασισοκαλλιέργειας κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Φυτεία


Οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι βρήκαν και κατάσχεσαν στη φυτεία 1.142 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 4,5 μέτρα. Για το πότισμα των δενδρυλλίων, οι κατηγορούμενοι, είχαν εγκαταστήσει αυτόματο σύστημα ποτίσματος, που αποτελούνταν από υδροσωλήνες και χρονοδιακόπτες, ενώ κάθε φορά που προσέγγιζαν τον χώρο της φυτείας, έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να μην μετακινούνται συχνά και να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα εντός αυτής.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν το πρωί της 4ης Σεπτεμβρίου 2017, τη στιγμή που προσήλθαν εντός της φυτείας.

Εκτιμάται πως από τη συγκομιδή των κατασχεμένων δενδρυλλίων κάνναβης, θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τα -3.000.000- ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button