Κόσμος

Ισόβια στην νταντά που σκότωσε δύο παιδιά επειδή της το ζήτησε ο διάβολος

Τη ζωή της στη φυλακή θα περάσει η 56χρονη νταντά Yoselyn Ortega, η οποία μαχαίρωσε και σκότωσε δύο παιδιά, που υποτίθεται πως φρόντιζε, μέσα στο πολυτελές διαμέρισμα της οικογένειας στη Νέα Υόρκη.

Ανακοινώνοντας την καταδίκη της, ο δικαστής την περιέγραψε ως «καθαρό κακό», πριν της επιβάλλει τη μέγιστη δυνατή ποινή.

Τα σώματα των δύο ατύχων παιδιών, της 6χρονης Lucia και του 2χρονου Leo, είχαν βρεθεί πνιγμένα στο αίμα από την ίδια τους τη μητέρα, μέσα στη μπανιέρα του σπιτιού τους στο Μανχάταν, στις 25 Οκτωβρίου 2012.

Η Ortega είχε δηλώσει παράνοια αλλά το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς της.

Χθες, εμφανίστηκε ταραγμένη στην τελευταία απολογία της. Μιλώντας στα ισπανικά, μέσω μεταφραστή, δήλωσε πως λυπάται για όλα και πως ήλπιζε για πολλή συγχώρεση.

Στη διάρκεια της δίμηνης δίκης, στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν, η μητέρα των θυμάτων Marina Krim περιέγραψε στο δικαστήριο τη στιγμή που μπήκε στο σπίτι με το τρίτο της παιδί, την 3χρονη Nessie, όταν η Ortega δεν εμφανίστηκε στο μάθημα χορού με τη Lucia, και πως είδε τη γυναίκα να μαχαιρώνεται η ίδια στο λαιμό, επιχειρώντας προφανώς να βάλει τέλος στη ζωή της.

Η Krim είχε βρεθεί από την αστυνομία να κλαίει και να ουρλιάζει, αγκαλιά με το μόνο παιδί της που επέζησε.

«Ήθελα μόνο να ξυπνήσω από αυτόν τον εφιάλτη αλλά ήξερα πως δεν ήταν εφιάλτης, ήταν πραγματικότητα. Ήταν μια σαν ταινία τρόμου» είπε.

Έπειτα από δύο ημέρες διαβουλεύσεων, το δικαστήριο έκρινε την Ortega ένοχη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η γυναίκα ένιωθε πως η οικογένεια για την οποία δούλευε είχε πολλές απαιτήσεις από εκείνη. Ταυτόχρονα, αγωνιζόταν να ανταπεξέλθει οικονομικά στα δίδακτρα του 17χρονου γιου της, τον οποίο είχε φέρει στις ΗΠΑ από τη Δομινικανή Δημοκρατία και εγγράψει σε ιδιωτικό σχολείο.

Οι συνήγοροί της, όπως μεταδίδει το BBC, υποστήριξαν πως έπασχε από χρόνια ψυχικά νοσήματα και πως είχε το ακαταλόγιστο. Ο δικηγόρος της είπε συγκεκριμένα πως είχε παραισθήσεις και θεωρούσε πως ο διάβολος της είχε δώσει την εντολή να σκοτώσει τα παιδιά και μετά να αυτοκτονήσει.

Ο πατέρας της οικογένειας Kevin Krim έλλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι όταν έγιναν οι δολοφονίες. Και οι δύο γονείς αποχώρησαν από τη δικαστική αίθουσα πριν ανακοινωθεί η ποινή της Ortega.

newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button