Τεχνολογία

Ιnstagram: Τι είναι το quiet mode που προστέθηκε στην εφαρμογή

Το Instagram ανακοίνωσε την Πέμπτη μια νέα λειτουργία που ονομάζεται «αθόρυβη λειτουργία», η οποία στοχεύει να βοηθήσει τους χρήστες να θέσουν τα όρια τους σε περίπτωση που νιώθουν ότι τους «ενοχλούν» φίλοι και ακόλουθοί τους

Όταν η επιλογή είναι ενεργοποιημένη, όλες οι ειδοποιήσεις θα τεθούν σε παύση και η κατάσταση δραστηριότητας του προφίλ θα αλλάξει σε «αθόρυβη λειτουργία».

Εάν κάποιος στείλει ένα άμεσο μήνυμα σε χρήστη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το Instagram θα στείλει αυτόματα μια αυτόματη απάντηση ειδοποιώντας τον αποστολέα ότι η «αθόρυβη λειτουργία» είναι ενεργοποιημένη.

Ενώ η δυνατότητα ισχύει για όλους τους χρήστες, το Instagram φαίνεται να εστιάζει κυρίως στους εφήβους. Το Instagram το παρουσιάζει ως εργαλείο για να βοηθήσει στη μελέτη και να παρακινήσει τους εφήβους να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία «όταν περνούν συγκεκριμένο χρόνο στο Instagram αργά το βράδυ».

Το νέο εργαλείο θα κυκλοφορήσει σε χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και το Instagram σχεδιάζει να το προσθέσει σε περισσότερες χώρες στο μέλλον.

Aποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα του instagram που προσφέρει στους χρήστες περισσότερους τρόπους για να διαχειρίζονται με καλύτερο τρόπο τη χρήση του. «Αυτές οι ενημερώσεις αποτελούν μέρος της συνεχιζόμενης δουλειάς μας έχουν μεγαλύτερο έλεγχο του χρόνου που περνούν στο διαδίκτυο και των τύπων περιεχομένου που βλέπουν», ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτησή της .

Ως μέρος αυτής της προσπάθειας, η πλατφόρμα εισάγει επίσης λειτουργίες για να δώσει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο σχετικά με το τι εμφανίζεται στη ροή εξερεύνησης. Για παράδειγμα, είναι πλέον δυνατό να επισημάνετε περιεχόμενο με μια ετικέτα «Δεν ενδιαφέρομαι» για να αποτρέψετε την εμφάνιση παρόμοιου περιεχομένου στο μέλλον. Το Instagram εισάγει επίσης μια επιλογή για τον αποκλεισμό λέξεων, emoji ή hashtags, όπως #fitness ή #recipes, από το να προτείνονται στη ροή Εξερεύνησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button