Τοπικά Νέα

Κάστρο Σαφλάουρο: Ένα άγνωστο στους περισσότερους κάστρο της Μεσσηνίας προσφέρει μια φιλόξενη αγκαλιά

Ένα άγνωστο στους περισσότερους κάστρο της Μεσσηνίας προσφέρει μια φιλόξενη αγκαλιά. Η πρόσφατη περιήγηση στο κάστρο Σαφλάουρο, στο Λαντζουνάτο Μεσσηνίας, στην Τριφυλία, πυροδοτεί σκέψεις και προτάσεις για την αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής καθώς πρόκειται για ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς που δεσπόζει σε ένα από τα ελκυστικότερα φυσικά τοπία της Μεσσηνίας.

Χτισμένο σε στρατηγική θέση εποπτεύει τη Μεσσηνιακή πεδιάδα και ταξιδεύει τον περιηγητή στον χρόνο.

Οι κάτοικοι των Κοντοβουνίων είναι οι καλύτεροι ξεναγοί καθώς έχουν μνήμες γνωρίζουν θρύλους και μπορούν να ταξιδέψουν νοητά στην ιστορία του τόπου τον επισκέπτη.

Η ιστορία φυσικά των Κοντοβουνίων είναι συνυφασμένη με το θρυλικό Σαφλάουρο για το οποίο μετά τη φετινή περιήγηση υπάρχει η φιλοδοξία να καθιερωθεί ετήσιο αντάμωμα σε αυτό.

Παράλληλα παροτρύνονται οι λάτρεις του βιωματικού τουρισμού, του θεματικού τουρισμού αλλά και όσους θέλουν να ξεφύγουν για λίγες ώρες από τους ρυθμούς της πόλης με επίκεντρο το κάστρο να δρομολογήσουν περιηγήσεις στα γύρω γραφικά και φιλόξενα χωριά.

Σαφλάουρο Μεσσηνία
Νίκη Γιαννακοπούλου/Αλεξάνδρα Ψυρούκη/Γιώργος Σταθόπουλος/ Αρης Μπαρκούρας/Γιάννης Λάσκαρης/Νίκος Κωνσταντόπουλος, Μέλη της ομάδας «Πρωτοβουλία για την Αναγέννηση της Υπαίθρου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button