ΑγροτικάΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Κέντρο «Δήμητρα» Κυπαρισσίας: Με επιτυχία έληξε το πρόγραμμα κατάρτισης 25 νέων αγροτών [εικόνες]

 

0


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 15 Ιουνίου στο Κέντρο «Δήμητρα» Κυπαρισσίας το πρώτο πρόγραμμα για την περιοχή όπου έλαβαν μέρος είκοσι πέντε νέοι αγρότες από Τριφυλία και Ηλεία.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, Μέτρο 01: Δράσεις Μετάδοσης Γνώσεων και Ενημέρωσης, Δράση: 1.1.1: «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για Νέους Γεωργούς και Μικρές Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις» , ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» έχει αναλάβει την ευθύνη για την υλοποίηση Προγραμμάτων Κατάρτισης, διάρκειας 150 ωρών, για τους δικαιούχους του υπομέτρου 6.1 «Ενίσχυση Εκκίνησης Επιχείρησης για νέους Γεωργούς» του ΠΑΑ 2014-2020, των οποίων οι πράξεις εντάχθηκαν στο πλαίσιο της 2ης Προκήρυξης του Μέτρου 112 «Ενισχύσεις για Νέους Γεωργούς» του ΠΑΑ 2007 – 2013 και συνεχίζονται ως ανειλημμένες υποχρεώσεις στο ΠΑΑ 2014-2020.

 

Την Πέμπτη το απόγευμα έγινε η απονομή των βεβαιώσεων. Παρόντες ήταν ο υπεύθυνος του Κέντρου Γιώργος Τσουμάνης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης κατάρτισης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Παπαγιώτης Παπαφωτίου, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος και άλλοι.

Ο  υπεύθυνος του Κέντρου κ. Γιώργος Τσουμάνης είπε πως, «η υπηρεσία μας σταθερά στοχευμένη στην επίκαιρη και σωστή γεωργική κατάρτιση του αγροτικού κόσμου της περιοχής και όχι μόνο, διοργανώνει τα τελευταία χρόνια  με εξαιρετική συνέπεια, έγκαιρα και έγκυρα προγράμματα κατάρτισης γεωργών της περιοχής μας και όχι μόνο. Στο τμήμα που έχουμε τη χαρά να ολοκληρώνεται σήμερα η κατάρτιση, συμμετέχουν 25 νέοι αγρότες», ενώ σημείωσε πως το Κέντρο της Κυπαρισσίας είναι η περιφερειακή δομή του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και αυτό σημαίνει ότι οργανώνει και υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης στους πέντε νομούς της Πελοποννήσου.

Ο Διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος επαίνεσε τον κ. Τσουμάνη για το σπουδαίο έργο που κάνει, καταστώντας το Κέντρο «Δήμητρα» Κυπαρισσίας σημαντικό κέντρο κατάρτισης νέων αγροτών. Από την πλευρά του ο διευθυντής του τμήματος Προγραμματισμού και Μητρώου Διεύθυνσης Κατάρτισης του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» κ. Παναγιώτης Παπαφωτίου εξήρε την συνεργασία που υπάρχει μεταξύ αυτού και του κ. Τσουμάνη τα τελευταία χρόνια.

1

2

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button